NextGen Series Şampiyonlar Ligi Finali : Chelsea - Aston Villa

Yazan: YNWA8 30 Mart 2013 Cumartesi 0 yorum

The NextGen Series: Dünyanın en iyi onaltı futbol takımının genç yıldızlarının parladığı futbol turnuvası olarak tanımlanan, bu onaltı futbol takımının 19 yaş altı şampiyonlar ligi kupası diyebiliriz. Genç yaşta farklı kültürler ve farklı tecrübeler kazanmak açısından gerçekten çok önemli bir turnuva.

Bu turnuvaya katılan onaltı takımın harita üzerinde yerlerini gösterelim. En uzaklarda tek başına bir Türk takımı da var; Fenerbahçe.

B

2012-2013 NextGen Series Finali bu sene Chelsea ve Aston Villa arasında oynanacak. İki takımın da A takımları bu sene belirledikleri hedeflerden çok çok uzakta kaldılar. Aston Villa Premier Lig'de düşme hattından çıkmaya çalışırken, Chelsea hem Şampiyonlar Ligi'nden elendi hem de 30.03.2013 (Bugün) Southampton deplasmanında Premier Lig'de 2-1'lik yenilgi aldı. U-19 takımları ise NextGen Series turnuvasında finalde kozlarını paylaşacaklar. Finale gelmeden önce yarı finalde Chelsea Arsenal'i, Aston Villa Sporting Lisbon'u eledi.


Chelsea Arsenal'i, Aston Villa Sporting Lisbon'u uzatma dakikalarında devirdi.


Aston Villa: 2 Sporting Lisbon: 1


Chelsea: 4 Arsenal: 3


Bu turnuva için yine ülke olarak geriden takip ettiğimizi, hafife alıp önemsemediğimizi söyleyelim. Şu anda erken davranan tek takımımız Fenerbahçe. Uefa Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi gibi dev organizasyonlarda yarı final, final gibi hedeflerimize ulaşmak istiyorsak, genç yaşta futbolcularımıza bu heyecanı, bu kültür farkını böyle bir turnuva da öncelikle yaşatıp hazır hale getirmemiz gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder