40 Yıldır İlk Maçını Kaçıran Nottingham Forest Taraftarı Stuart Astill

Yazan: YNWA8 2 Nisan 2013 Salı 0 yorum
Takımına hayatını adamış en fanatik taraftar
Bir zamanlar Nottingham Forest futbol tarihine teknik direktörü Brian Clough ile adını altın harfler ile yazdırırken bu fanatik taraftar da her maçta tribünlerdeki yerini alıyordu. O adamın adı Stuart Astill. Brian Clough ile Nottingham Forest iki şampiyonlar ligi şampiyonluğu, bir lig şampiyonluğu, dört lig kupası ve bolca para kazandılar. Bu başarılarda ve Nottingham Forest'ın son 40 yılda oynamış tek bir maç hariç tüm maçlara kendi gözleriyle tanıklık etmiş bir taraftar Stuart Astill.

Astill, Nottingham Forest'ın 1786 maçını izlemiş. İzlemiş derken kolay gibi gözükebilir ama İngiltere'de ve avrupa arasında arabalara, uçaklara, trenlere harcanan paralar, biletlere sayılan sayısız paralar vardı.

En son 1973'de bir düğünde görevli olması sebebiyle takımının maçını izleyememişti. Ondan sonra henüz bir maç kaçırmamıştı. Ancak geçen gün ayağında zedelenme olana kadar.

Nottingham Forest Brighton ile 2-2 berabere kalırken Astill bu maçı kaçırmıştı. Şu sözleri ile kaçırdığı maçı özetledi:


"O atmosferi kaçıracağım. Biliyorum bu mücadelem elbet birgün biryerde son bulacak. Ama bunun şimdi olmasını beklemiyordum. Maçı radyodan dinlemek çok gereksiz olacak bence."

Nottingham Forest Championship'de playofflar için mücadele verirken, gelecek sezon için Astill, Premier Lig'de takımını yalnız bırakmaktan korkuyor. Ayağındaki ağrı yürümesini ciddi derecede engelliyor.

Ama 40 yılda sadece bir maç kaçıran takımına aşık bu taraftar, 1956'dan beri durmak bilmez desteğini bir yolunu bulup devam ettirecektir.

Futbolun duygusallığını bize hatırlatan, saygıyı sonuna kadar hakeden bir taraftar Stuart Astill.

0 yorum:

Yorum Gönder