BVB 3-2 Malaga Galatasaray Mucizesi Borussia Dortmund'dan Geldi

Yazan: YNWA8 10 Nisan 2013 Çarşamba 0 yorum

BvB Malaga ile çeyrek finalde eşleşince herkes turu çok rahat geçer düşüncesindeydi. Ama Şampiyonlar Ligi'nde son sekize kalan hiçbir takım kolay kolay pes etmez. Son düdük çalana kadar. Malaga evinde ilk maçta 0-0 berabere kalınca, Dortmund için evinde oynayacağı maçta büyük bir avantaj oluştu. Ama hesaplar pek de bu şekilde olmadı.

Maçtan önce taraftar müthiş bir pankart açtı. Öncelikle bundan bahsedelim. Borussia Dortmund taraftarı bu dünyada takımına sahip çıkan, gönülden seven birkaç takımın taraftarından biri. Açtıkları pankart ile Dortmund taraftarı 1997 yılında aldıkları tek Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'na gönderme yapıyorlardı. "Auf den Spuren des verlorenen Henkelpotts" yazan pankart "Kaybolan Şampiyonlar Ligi Kupası'nın yolunda" anlamına geliyordu.


Maç inanılmaz bir çekişme ile başladı. Malaga golü bulduktan sonra Dortmund tarafı bayağı bir tedirgin oldu. Ama ilkyarı bitmeden gelen gol durumu 1-1 yapınca, Dortmund taraftarı ikinci yarı maçı rahat alacaklarını düşünmeye başlamışlardı muhtemelen. Ama Malaga ofsaytdan buldukları gol ile durumu 1-2 yapınca Dortmund için işler hiçde kolay olmayacaktı. Nitekim bir müdahale gerekiyordu oyuna. Defansın bel kemiği, dev futbolcu Hummels, teknik direktör tarafından uzun top oynamak için oyuna dahil edilince herşey değişti. Dortmund 90+1 ve 90+3'de bulduğu iki doldur-boşalt golü ile mucizeyi gerçekleştirdi ve turu geçti. Buldukları üçüncü golde Dortmund'un futbolcusu da ofsaytdan çıkıp geldi. Hal böyle olunca Malaga başkanı Sheikh Abdullah Al Thani Twitter üzerinden "İspanyol kulübün bu şekilde elenmesi nedeniyle, sporun ruhunu etkilemeyecek bir şekilde UEFA'ya karşı soruşturma açmayı umuyorum" şeklinde bir tweet attı.

Arkasından bir tweet daha. "Bu futbol değil... Açıkça görülüyor ki ırkçılık"

Ofsayt nedeniyle atılan bir gol nasıl ırkçılık olabiliyor bunu pek anlamış değilim. Futbolu bilmeyen kişiler sadece başarı ve para uğruna birşeyler yapmaya çalışırken rezil olabiliyor. Farkında olmadan. Malaga'nın elenmesine ben açıkça sevindim.

Dortmund bir efsanedir. İflasın eşiğinden bu noktalara gelinmiştir. Küllerinden doğmak diyoruz biz buna. Malaga gibi para babası bir başkan ile hazır kıta gelinmedi bu noktalara.

Futbol tanrıları son anda, uzatmalarda farkına varıp "mucize" diye tanımladığımız heyecan dolu güzelliği gerçekleştirdiler bu gece.



0 yorum:

Yorum Gönder