Borussia Dortmund 4-1 Real Madrid : Lew4ndowsk1 Hakkında Bilinmeyenler

Yazan: YNWA8 25 Nisan 2013 Perşembe 0 yorum


Dortmund'un beyni olarak nitelendirilen Mario Götze'nin önümüzdeki sezon Bayern Munich ile kesin anlaştığının duyurulmasının ardından taraftar ikiye bölündü. Hem de Madrid maçı öncesinde. Bazıları Götze'ye "Teşekkürler" pankartı açarken bazıları "Götze Dışarı" pankartı açtılar. Ama biri vardı ki Götze'yi çoktan unutturacak bir performans sundu Madrid karşısında. Hemde gollerin hepsinde adı olan biri. Robert Lewandowski.


  • Lewandowski 1960 yılından beri efsane futbolcu Ferenc Puskas'dan beri Şampiyonlar Ligi'nde yarı-final veya finalinde 4 gol atan ilk futbolcu. Hemde Real Madrid'e. Puskas ayrıca bir Madrid efsanesi belirtelim. 
  • Attığı 4 gol sonrası bu sene Şampiyonlar Ligi'nde 11 gol ile gol krallığında birinci sırada olan Cristiano Ronaldo'nun hemen arkasında ikinci sıraya yerleşti.
  • Polonya'da oynadığı kulüp olan Lech Poznan'dan 2010 yılında ayrılmak isteyip, İngiltere'nin köklü kulüplerinden olan Blackburn Rovers'a transfer olmak istedi. Ama İzlanda'daki volkanik patlama sebebiyle tüm uçuşlar iptal oldu ve transferi gerçekleşemedi. Devreye giren Dortmund, kendisine hemen imzayı attırdı. 
  • 2011/2012 sezonunda Klaas-Jan Huntelaar ve Mario Gomez'in arkasında gol krallığını 22 gol ile üçüncü sırada tamamlamıştı. Bu sezon, 23 gol ile gol krallığında birinci sırada. 
  • Takım arkadaşı Götze'nin Bundesliga şampiyonu Bayern Munich ile anlaşmasının duyurulmasının ardından, kendisinin de Bayern ile anlaştığı söyleniyor. Henüz bir resmi duyuru yapılmamasının sebebi Götze'nin ve Lewandowski'nin aynı anda gidişinin taraftarı küplere bindirmemesi adınadır mutlaka.
  • 2008'de "Yılın Polonyalı Yükseleni" ve 2011'de "Yılın Polonyalı Futbolcusu" ödüllerini kazandı. Real Madrid'de muhtemelen kendisine 2012 "Yılın Polonyalı Kabusu" ödülünü verecektir.
  • 53 kez giydiği Polonya Milli Takımı forması altında Euro 2012'de Yunanistan'a karşı açılış karşılaşmasında turnuvanın ilk golünü kaydetmişti. Maç 1-1 tamamlanmıştı.
  • Babası judo şampiyonu ve Polonya'da ikinci ligde forma giydi. Lewandowski'nin nişanlısı, 2009 Karate Dünya Kupası'nda bronz madalya sahibi.
  • Henüz 24 yaşında.
  • Birasını asla ama asla kimseyle paylaşmaz.


Bu sene büyük kulüplerin transfer listesinde Falcao'dan sonra ikinci sıraya yerleşecek kişi muhtemelen Lewandowski olacaktır. Cristiano Ronaldo durum 1-1 iken, 15 dakika içerisinde Lewandowski'den yedikleri  üç golü düşünürken gerçekten de içi eriyor gibiydi. Rövanşa kadar etkisinden kurtulmasını diliyoruz.

Ne zaman 4-1 oldu?



0 yorum:

Yorum Gönder