Kelebek Etkisi : Lösemi Hastası Miquel'in Hayali, Messi'nin Sakatlığı, Xavi'nin İlk Penaltısı

Yazan: YNWA8 4 Nisan 2013 Perşembe 0 yorum

PSG maçında Messi'nin sakatlığına üzülmüştüm. Ancak bu gol sevincinin anlamını öğrendikten sonra Messi'nin sakatlanmasında bile bir neden olduğu açıkça belliydi. Xavi'nin kanserle mücadele eden Miquel'e golü armağan etmesi...

Miquel üç yaşından beri lösemi hastası. Şimdi on yaşında olan bu talihsiz çocuk, Dünya Kanser Günü'nde bir radyo programına bağlandı. Üç yaşından beri tek hayalinin Xavi ile tanışmak olduğunu söyledi. Programı dinleyen Xavi, Miquel'i hastanede ziyaret edip imzalı bir formasıyla beraber iki tane de söz verdi.

1 - İyileştiği zaman Barcelona idmanına çağıracaktı.

2 - Şampiyonlar Ligi'nde Milan'a karşı gol atarsa resimdeki gibi başını okşayıp, gol sevincini armağan edecekti. 

Xavi Milan karşısında gol bulamadı ama PSG karşısında 89. dakikada penaltıdan attığı gol ile durumu 2-1 yapıp, söz verdiği gol sevincini lösemi hastası Miquel'e armağan etti.

Büyük futbolcu, büyük karakter. Her zaman ikisini bir arada göremezsiniz.

Xavi'nin attığı bu penaltı golü aynı zamanda 15 yılı aşkın süredir devam eden Barcelona forması altındaki mücadelesinde attığı ilk penaltı golü.

Kelebek etkisi diyebilir miyiz? Miquel kanser olmasa Dünya Kanser Günü'nde radyoda isteğini dile getiremeyecekti. Xavi bu çocuğun hayalini gerçekleştiremeyecekti. Messi sakatlanmasa, Xavi Barcelona forması altındaki ilk penaltı golünü atamayacaktı. Messi sakatlandı ve penaltıda topun başına Xavi geçti. Ekran karşısındaki Miquel, Xavi'nin gol sevinci ile hiç bulamadığı morali buldu.

Şimdi harika bir moral kazanan Miquel için tek birşey kalıyor. Bir an önce iyileşip Barcelona idmanına gelip Xavi ile kucaklaşmak.

0 yorum:

Yorum Gönder