Kadınlar Futboldan Anlar Mı? İngiltere: 8-0 Türkiye 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri

Yazan: YNWA8 27 Eylül 2013 Cuma 1 yorum

Türkiye Erkekler Milli Futbol Takımı, İstanbul'da 14 Kasım 1984'de İngiltere'ye 0-8, daha sonrasında Londra'da yine İngiltere'ye 14 Ekim 1987'de 8-0 yenildikten sonra bu sefer de Türkiye Kadın Milli Futbol Takımı, İngiltere Kadın Milli Futbol Takımı'na karşı 8-0'lık bir yenilgi aldı.

Daha maçın 3. dakikasında durum 2-0'dı. 8-0'ın habercisiydi yani. İngiltere Milli Takımı Belarus'u da 6-0 yendi. Henüz daha kalelerinde gol görmediler. Ama attıkları 14 gol ile federasyonun futbola sadece erkekler için özel bir federasyon olmadığını gösteriyor. Ülke olarak İngiltere'nin futbola ne kadar önem verdiğini çoğu kişi biliyor.

Bizdeki futbol bakış açısının nasıl olduğunu aldığımız sonuçlardan zaten görüyoruz. Maçlara gidip tezahürat ve destek ile bitmiyor iş. Demek istediğim federasyonumuz stadyum yenileme, elektronik bilet vb. olayların yanında futbola taktiksel anlamda ve geliştirici yönde bakmıyor. Bunu maalesef bizim dışımızda herkes görebiliyor.

Futbolita.com kadınların futbola bakış açısını geliştirmesi ve bilgilendirilmesi için bayağı popüler bir site. Şurada bizim 8-0'lık yenilgimiz hakkında iki federasyon ve lig arasındaki farktan bahsetmiş. Çokta doğru söylemiş. Aynen yazılan yazı şu;

"FA ( İngiltere Futbol Federasyonu ) sürekli olarak kadınların oyununu geliştirmeye çalışırken, Türkiye'de taraftar, kadınlar futbol liginin varlığından haberi bile yokken ülke olarak nasıl bir gelişimleri olsun. Geçen sene şampiyon olan Konak Belediyespor'un maçları maalesef sadece oyuncuların yakınları tarafından izlendi."

Sitede aynen yazan bu şekilde. Yurtdışındaki siteler bile şu kadar araştırıp İzmir'imizin güzide takımının maçlarının sadece yakınları tarafından izlendiğini bulabiliyorsa, federasyonumuzun da bu spora gönüllü ve yetenekli kadınlarımızı bulup kazandırıp daha profesyonel yaklaşması zor olmasa gerek.

Belki o hayal ettiğimiz Şampiyonlar Ligi kupası, Avrupa Kupası, Dünya Kupası üçlemesinden birini erkeklerden önce kadınlarımız ülkemize getirir. O zaman da belki yazının başlığındaki o kalıplaşmış, önyargıyla yaklaşılan soruyu erkekler kendilerine sormaya başlar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

fifa oynarken bile sorun yaşıyoruz sırf bayanız diye karşımızda çirkef oynayan insanlar sürüsü oluşuyor..ufak bi yanlışınızda hakaretler, yendiğinizde küfürler...git sevgilinle takıl,evinin kadını ol,mutfağa yakışırsın gibi ibareleri yerli yabancı birçok erkekten işitiyoruz...sadece tr'de değil dünyada kadın ile futbolu özdeşerimeyen milyonlar mevcut! malesef!

Yorum Gönder