NextGen Series Şampiyonlar Ligi Finali : Chelsea - Aston Villa

Yazan: YNWA8 30 Mart 2013 Cumartesi 0 yorum

The NextGen Series: Dünyanın en iyi onaltı futbol takımının genç yıldızlarının parladığı futbol turnuvası olarak tanımlanan, bu onaltı futbol takımının 19 yaş altı şampiyonlar ligi kupası diyebiliriz. Genç yaşta farklı kültürler ve farklı tecrübeler kazanmak açısından gerçekten çok önemli bir turnuva.

Bu turnuvaya katılan onaltı takımın harita üzerinde yerlerini gösterelim. En uzaklarda tek başına bir Türk takımı da var; Fenerbahçe.

B

2012-2013 NextGen Series Finali bu sene Chelsea ve Aston Villa arasında oynanacak. İki takımın da A takımları bu sene belirledikleri hedeflerden çok çok uzakta kaldılar. Aston Villa Premier Lig'de düşme hattından çıkmaya çalışırken, Chelsea hem Şampiyonlar Ligi'nden elendi hem de 30.03.2013 (Bugün) Southampton deplasmanında Premier Lig'de 2-1'lik yenilgi aldı. U-19 takımları ise NextGen Series turnuvasında finalde kozlarını paylaşacaklar. Finale gelmeden önce yarı finalde Chelsea Arsenal'i, Aston Villa Sporting Lisbon'u eledi.


Chelsea Arsenal'i, Aston Villa Sporting Lisbon'u uzatma dakikalarında devirdi.


Aston Villa: 2 Sporting Lisbon: 1


Chelsea: 4 Arsenal: 3


Bu turnuva için yine ülke olarak geriden takip ettiğimizi, hafife alıp önemsemediğimizi söyleyelim. Şu anda erken davranan tek takımımız Fenerbahçe. Uefa Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi gibi dev organizasyonlarda yarı final, final gibi hedeflerimize ulaşmak istiyorsak, genç yaşta futbolcularımıza bu heyecanı, bu kültür farkını böyle bir turnuva da öncelikle yaşatıp hazır hale getirmemiz gerekiyor.

DEVAMI

Paris Saint Germain Şampiyonlar Ligi tarihinde ikinci kez yarı finale kalmayı hedefliyor. Ama bunun için Barcelona'yı devirmeleri gerekiyor. Fransız spor gazetesi tarafından yayınlanan habere göre L'Equipe, Jose Mourinho'nun PSG'ye, Barcelona'ya karşı aldıkları son iki zaferin düzenlenmiş halde kasetlerini gönderdiğini yazdı. Hem de detaylı istatistikler içeren iki kaset. Fransız gazetesinin sayfasında yazan yazıdan bir kısım;

"Leonardo, Nasser al - Khelaifi ve Carlo Ancelotti ile çok iyi arkadaş olan Jose Mourinho, Barça'nın oyunlarındaki açıkları detaylı bir şekilde kendilerine anlatıyor. O, nerde nasıl konuşacağını çok iyi biliyor. Çünkü kendisi, son sekiz El Clasico'nun sadece bir tanesini kaybetti."

İspanyol gazetesi AS gazetesinin haberine göre de Jose'nin asistanı Aitor Karanka bu durumu tek kelime ile açıkladı. "Saçmalık!"

Şu an söylenti olarak kalan bu haber belki de birkaç gün sonra PSG - Barcelona maçlarında Ancelotti'nin alacağı zafer ile kesinlik kazanabilir. Belki de Jose'nin, Madrid taraftarı ile arasının kötü olması yüzünden Fransa'da bir takımın başına geçmek için planlanan bir adım da olabilir.




DEVAMI

Dünyada Haftanın En İyi 5 Taraftarı Beşiktaş Taraftarı Listede

Yazan: YNWA8 29 Mart 2013 Cuma 0 yorum
Dünyadaki tüm taraftarların organizasyonlarını an ve an takip eden Ultras World sitesi bu hafta Beşiktaş taraftarı da 110. yıl kutlaması sebebiyle haftanın en iyi beş taraftarı arasında üçüncü sırada yer almış. Diğer takımlar ve neden listede yer aldıklarının açıklamaları;

Top 5 - Ultras Of The Week 18/03-24/03-2013

5) Kıbrıs - İsviçre : Omonia Ultras grubu kapıları kırıp stada girdi. Avrupa ekonomisini protesto ettiler. Kıbrıs taraftarının stada girişi zaten yasaklanmıştı.

4) Dynamo Dresden - FC Koln : Bundesliga II'de oynamalarına rağmen ve takım küme düşme hattında bulunmasına rağmen taraftarın stadı böyle muhteşem bir hale getirmesi haftanın taraftarlarından olmalarını hakediyor.

3) Beşiktaş - Kasımpaşa : Maçın taraftar için hiç önemi yoktu. Beşiktaş'ın kuruluş yılı olan 1903 yılının şerefine 19.03.2013 saat 19:03'de video İnönü stadının tüm ihtişamını sunuyor bize.

2) Mannheim - Karlsruher : Stadyum neredeyse yanıyordu. Stada lastik sokmuşlar sanki. Simsiyah dumanlar arasında taraftarlar bizim de alışık olduğumuz şekilde organize bir şekilde zıplamaya başlıyorlar.

1) Hırvatistan - Sırbistan : Milli takım deyip geçmeyiz diyen bir taraftara ve milliyetçi duygulara sahip Hırvatistan halkı. Yapılan koreografi zaten bunu anlatıyor. Haftanın taraftarı kendileri.



DEVAMI

Dünyanın En Eski Sezonluk Bileti 129 Yıl Sonra İade Edildi

Yazan: YNWA8 28 Mart 2013 Perşembe 0 yorum
1884 yılında biletin ait olduğu kulüp daha ikinci yılını doldururken ve dünyanın ilk profesyonel futbol liginin bulunmasına henüz dört yıl varken bu bilet ve sahibi takımına olan bağlılığını kombine bilet alarak göstermişti. Bu adamın ismi Lenoard Metcalfe'ydi. Aynı zamanda Burnley FC'nin sol bek ve kanat futbolcusuydu. Bu kart ile hem kulübe girebilen üye kartı gibi hem de sezonluk bilet gibi işlevlere sahipti.

129 yıl sonra bu bilet torununun oğluna David Metcalfe'ye geçti. Kendisi bu bileti satıp para kazanmak yerine ait olduğu yere dönmesine yardımcı oldu. Bunu da şu sözleri ile açıkladı:

"Babam bileti bana 25 yıl önce verdi. Beni maçlara götürürdü. Benim oğlum James ise, Burnley FC ile ilgilenmedi. Bu yüzden de en iyi seçenek biletin ait olduğu yere dönmesiydi diye düşündüm. İnsanlar neden bileti satmadığımı, çok değerli olabileceğini söylediler ama ben bunun doğru olmayacağını düşündüm. Bilet kesinlikle ait olduğu yere dönmeliydi."

Sezonluk bilet şimdiki para ile  2.25$ değerinde. Burnley'nin şimdiki sezonluk biletinin değeri 690$.

Bu şu ana kadar bulunan en eski bilet olabilir ama bildiğim kadarıyla Liverpool müzesinde 1883/84 sezonuna ait bir Everton bileti var. Everton'ın Anfield'da oynadığı zamanlardan. Biliyorsunuz Anfield ilk önce Everton'a aitti. Daha sonra Liverpool'a verildi.

Paradan daha önemli şeyler var diye gözümüze gözümüze sokarak hatırlatan David'e teşekkür etmemiz gerekiyor.




DEVAMI

90'lı yıllarda Manchester United'ın bitirim ikilisi olarak adlandırılan Andy Cole ve Dwight Yorke "telepatik" yöntem ile Wayne Rooney, Denny Welbeck ve Chicharito'ya ( Hernandez ) karşı iyi bir ikili olduklarını kanıtlamak istediler. Bu telepatik dediğimiz yöntem aslında takım arkadaşını iyi anlama, hareketini önceden tahmin etme, onu hissetme gibi ifadeler ile tanımlayabiliriz. Andy Cole - Dwight Yorke ikilisi gerçektende Manchester United forması altında müthiş başarılara imza attılar. Tüm zamanların en iyi anlaşan ikili forvetleri diyebiliriz.

Bu muhteşem ikili gözleri bağlı olarak attıkları gol sonrası "believe in your partner (arkadaşına güven)" sözleri ile sırayı Manchester United'ın şimdiki iki forveti Rooney ve Welbeck'e sırayı bırakırlar ve başta gülmekten yerlere yatan Dwight-Andy ikilisi Wayne'in attığı vole ile bir anda şaşkına dönerler. Gerçi Welbeck'in gözü bağlı değil ama neyse.


Bu efsane ikiliyi uzun bir aradan sonra böyle bir video da görmek bile çok iyi geldi.

Dwight Yorke - Andy Cole
DEVAMI

Buffon'un Totti'ye Harika Yazısı

Yazan: YNWA8 0 yorum

Juventus'un efsane kalecisi ve kaptanı Buffon, Roma'nın efsane kaptanı Totti'nin Serie A'daki yirmi yılını güzel bir yazı ile kutladı.

" Sevgili Francesco, İtalya futbolunun tarihini baştan yazdın.

Serie A'da yirmi yıl. Ne başarı ama! Attığın ilk gol hala gözümün önünde. Roma -  Foggia maçıydı. 

Biz arkadaşız ve seni ne kadar önemsediğimi biliyorsun. U-15'de futbola beraber başladık. Milli takım forması altında beraber birkaç yıl geçirdik ve birkaç yılda Serie A'da rakip olarak birbirimize karşı oynadık.

Dostluğumuzu unutup bir şampiyon gibi hep bana gol atıyorsun. ( Kaç kere olduğunu tam hatırlamıyorum ama 10'dan fazla olduğuna eminim.)

Daha sonrasında, son düdük çaldığında, tekrar ikimiz arasında gülüşmeler başlıyor. 

Bizler şanslı bir nesilden geliyoruz. 

İtalyan futbolunun tarihini yazdın, geçmişiyle ve geleceğiyle ve...

Benim için daima bir Azurro olarak kalacaksın. ( Azurro = İtalya Milli Takımı ve İtalyanlar böyle çağırılıyor.) 

Ve son olarak arkadaşın Gigi'den sıkı bir sarılma. "

Francesco Totti Roma formasını, 28 Mart 1993'de Brescia'ya karşı 0-2 kazandıkları maçda giymişti.

Francesco Totti modern futbolda paraya değil, kulübe olan bağlılığını gösteren süper iki futbolcudan biridir benim için. Bu iki futbolcuda kendi ülkesinin takımlarında birer efsane olmayı başarabilmiş futbolculardır.

Endüstriyel futbolda paranın satın alamadığı futbolcuların halen var olduğunu bilmek güzel.


DEVAMI

The Godfather Pirlo Başkan

Yazan: YNWA8 0 yorum

Voetbalzone.nl twitter adresi bu fotoğrafı yayınlamış. Akla ilk gelen tabiki mafya görüntüsü olduğundan bu başlık Pirlo'ya layık olur. Futbolu bıraktığı zaman o adrese teslim uzun paslarını ve basit oyun anlayışını çok özleyeceğiz.
DEVAMI

17 Yaşında Schalke Formalı Mesut Özil

Yazan: YNWA8 27 Mart 2013 Çarşamba 0 yorum

Dokuz dakikalık Mesut,17 isimli video Mesut Özil'in Schalke 04 hazırlığını anlatıyor. Joachim Löw turnuvayı izleyenler arasında. Bu turnuvalara Türkiye'den de takip için insanlar gönderilmeli. Böylece kaçan yeteneklerimizi takip etmemiz daha kolay olur. Video da altyazı yok ama Mesut'un Türkiye ile söylediği bazı şeylerde var.



DEVAMI

Müthiş Reklam : Bundesliga'nın 50 Yılı

Yazan: YNWA8 0 yorum

Bundesliga'nın elli yılını çok yaratıcı bir reklamla kutlamışlar. Gerçekten çok başarılı ve müthiş bir reklam olmuş.


DEVAMI

Bir Tweet İle Mourinho'nun Sonraki Takımı Belli Oldu

Yazan: YNWA8 25 Mart 2013 Pazartesi 0 yorum
DEVAMI

David Beckham Yine Düştü Yine Karizmayı Çizdi

Yazan: YNWA8 24 Mart 2013 Pazar 0 yorum

Bu düşüşü görür görmez Türkiye'ye karşı kaçırdığı penaltı geldi aklıma. Aynı şekilde düştü. Düşüşü bile karizma diyenler var diye düşünüyorum. Ama maalesef düştüğün anda hiç öyle gözükmüyor.


DEVAMI

Daha Az Tweet Daha Fazla Antrenman

Yazan: YNWA8 0 yorum