Premier Ligde "Atak Verimliliği" ve "Defans Verimliliği" En Yüksek Takımı Hangisi?

Yazan: YNWA8 6 Nisan 2013 Cumartesi 0 yorum

Premier ligde 2012-2013 sezonunda şu ana kadar ataklarını en iyi sonuçlandıran ve savunmayı en iyi yapan takımların gol ile sonuçlanmasına göre istatistiki sonuçlarını yayınlamışlar.


Atakların gol ile sonuçlanmasına göre yukarıdaki tabloya göre lider Manchester United boşuna lider olmadığını bu istatistiki tablo ile yine göstermiş. Reading bu tabloda şaşırtan tek şey oluyor.

Defansın gol yeme durumuna görede yapılan tabloda yine liderliği kaptırmamış lider. WBA liderin arkasında.
DEVAMI

Barcelona 2013-2014 Yılı Resmi Forması Bu Olmasın!

Yazan: YNWA8 0 yorum

Barça'nın 2013-2014 resmi formasının burada yapılan habere göre buna benzer birşey olması bekleniyormuş. Beklenmemesi için dua ediyoruz. Yoksa Barcelona yeni bir akımın daha öncüsü olacak gibi gözüküyor. Diğer takımların formaları da böyle olursa artık söylenecek fazla bir söz kalmayacak.




DEVAMI

İlk bölümü izlemediyseniz tıklayın. Bu defa kesilmemiş sahnelerin yayınlandığı ve Manchester'ın efsane ikilisinin direk ve adam vurma yarışmasında gözleri yine kapalı. Ama bu yine onları durdurmaya yetmiyor.


DEVAMI
Bir futbol karşılaşmasında dünyanın en uzun bayrağını Nacional takımı Toluca maçında açtı. 600 X 50 uzunluğunda ve bir stadın 2/3 uzunluğunu kaplayacak şekilde tasarlandı. Rekor artık onların.





DEVAMI

Kelebek Etkisi : Lösemi Hastası Miquel'in Hayali, Messi'nin Sakatlığı, Xavi'nin İlk Penaltısı

Yazan: YNWA8 4 Nisan 2013 Perşembe 0 yorum

PSG maçında Messi'nin sakatlığına üzülmüştüm. Ancak bu gol sevincinin anlamını öğrendikten sonra Messi'nin sakatlanmasında bile bir neden olduğu açıkça belliydi. Xavi'nin kanserle mücadele eden Miquel'e golü armağan etmesi...

Miquel üç yaşından beri lösemi hastası. Şimdi on yaşında olan bu talihsiz çocuk, Dünya Kanser Günü'nde bir radyo programına bağlandı. Üç yaşından beri tek hayalinin Xavi ile tanışmak olduğunu söyledi. Programı dinleyen Xavi, Miquel'i hastanede ziyaret edip imzalı bir formasıyla beraber iki tane de söz verdi.

1 - İyileştiği zaman Barcelona idmanına çağıracaktı.

2 - Şampiyonlar Ligi'nde Milan'a karşı gol atarsa resimdeki gibi başını okşayıp, gol sevincini armağan edecekti. 

Xavi Milan karşısında gol bulamadı ama PSG karşısında 89. dakikada penaltıdan attığı gol ile durumu 2-1 yapıp, söz verdiği gol sevincini lösemi hastası Miquel'e armağan etti.

Büyük futbolcu, büyük karakter. Her zaman ikisini bir arada göremezsiniz.

Xavi'nin attığı bu penaltı golü aynı zamanda 15 yılı aşkın süredir devam eden Barcelona forması altındaki mücadelesinde attığı ilk penaltı golü.

Kelebek etkisi diyebilir miyiz? Miquel kanser olmasa Dünya Kanser Günü'nde radyoda isteğini dile getiremeyecekti. Xavi bu çocuğun hayalini gerçekleştiremeyecekti. Messi sakatlanmasa, Xavi Barcelona forması altındaki ilk penaltı golünü atamayacaktı. Messi sakatlandı ve penaltıda topun başına Xavi geçti. Ekran karşısındaki Miquel, Xavi'nin gol sevinci ile hiç bulamadığı morali buldu.

Şimdi harika bir moral kazanan Miquel için tek birşey kalıyor. Bir an önce iyileşip Barcelona idmanına gelip Xavi ile kucaklaşmak.
DEVAMI

Messi ve Cristiano Ronaldo diyenler bence Ronaldinho'nun bu maçta attığı akıl dolu golü gördükten sonra ne diyecekler acaba. Diyecek kelime bulamıyorum. En iyisi o.


DEVAMI

Liverpool Brendan Rodgers Yönetiminde 80'lerden Beri En İyi Atak Futbolunu Oynuyor

Yazan: YNWA8 3 Nisan 2013 Çarşamba 0 yorum

Liverpool'un efsane golcülerinden John Aldridge Liverpool'un, teknik direktör Brendan Rodgers yönetiminde şu anda 1980'lerden beri en iyi atak futbolunu oynadığını söyledi.

"Bu takım iyi demek değil ama, paslı oyun yapısı, oyun içindeki yer değişimler ve atak futbolu oynamaya yönelik taktikler oyunu izlemeyi keyifli hale getiriyor. Ligde daha iyi yerlere gelebiliriz.

1980'lerdeki Liverpool tarihinin en iyisiydi. Sadece atak futbolu anlamında değil. Aynı zamanda yedek kulübesinden sahadaki tüm futbolculara kadar, kendi pozisyonunda oynayan her futbolcu çok güçlüydü."

Şimdiki Liverpool 80'lerdeki Liverpool'un oyun anlayışını yansıtabilir mi? Coutinho 10 numaralı forması ile Liverpool'u sırtlamaya devam edecek mi? Suarez durdurulamayacak mı her maç? Gerrard 32 yaşında olmasına rağmen yapılan testlerde kariyerindeki en sağlıklı dönemini geçirip asist krallığını koruyacak mı?

Hepsini Brendan Rodgers'a olan destek devam ederse çok ama çok yakında göreceğiz.




DEVAMI

Bu yaz Konfederasyon Kupası'nda ilk defa resmi olarak denenecek olan FIFA gol çizgisi teknolojisi bir Alman şirketi olan GoalControl tarafından gerçekleştirilecek. GoalControl başarılı olursa 2014 Dünya Kupası'nda FIFA ile yollarına devam edecek.

GoalControl 14 adet yüksek hıza sahip kamera kullanıyor. Bu kameraları sahanın herbir köşesine ve kale içine yerleştirecek şekilde dağıtıyor. Top kale çizgisini geçtiği zaman hakemin kolundaki saat titriyor. Kameralardaki görüntüler anında tekrar izlenebiliyor. GoalControl HawkEye, GoalRef ve CAIROS gibi büyük şirketleri geçerek seçildi.

GoalControl'un sahibi Dirk Broichhausen açıklamalarına göre sistemin stadyum başına hazırlanıp yüklenmesi için 260,000$, maç başına yüklenip kullanılması için 3,900$ harcanıyor.

GoalControl-4D isimli yazımlarıyla beraber videoda daha net olarak görebiliyoruz. Sistem Brezilya'da kullanılacak şekilde hazırlanmış ve tasarlanmış video anlatımında.


DEVAMI

Liverpool 2013 Resmi Yaz Turu : Avustralya ve Tayland

Yazan: YNWA8 0 yorum

Liverpool sezon öncesi hazırlık için bu yaz tarihinde ilk kez Avustralya'yı ziyaret edecek. 24 Temmuz'da Melbourne Victory'e karşı bir maç oynayacaklar. Ian Ayre yaptığı açıklama ile Avustralya ziyaretinin sebebini anlattı.

"Avustralya ve Yeni Zelanda'da çok büyük bir sayıda taraftarımız olduğunu biliyoruz. Stadımız Anfield'dan çok uzaklarda yaşamalarının bir önemi olmadığını, yaşadıkları ülkeye gelerek aslında onlara ne kadar yakın olduğumuzu göstermek istedik. Melbourne'de oynayacağımız maç için çok sevinçliyiz. Avustralyalı taraftarlarımız bizi canlı olarak izleyebilecekler."

Kırmızılar Melbourne'de oynayacağı maçtan dört gün sonra Bangkok'un Rajamangala Stadyumu'nda bir maç daha oynayacak.

Liverpool FC'nin Tayland Twitter hesabında 14 milyondan fazla takipçisi var. 

Resmi Türkiye Twitter hesabında böyle bir sayı olursa Türkiye'ye de bir yaz ziyaret de bulunabilirler belki.
DEVAMI

40 Yıldır İlk Maçını Kaçıran Nottingham Forest Taraftarı Stuart Astill

Yazan: YNWA8 2 Nisan 2013 Salı 0 yorum
Takımına hayatını adamış en fanatik taraftar
Bir zamanlar Nottingham Forest futbol tarihine teknik direktörü Brian Clough ile adını altın harfler ile yazdırırken bu fanatik taraftar da her maçta tribünlerdeki yerini alıyordu. O adamın adı Stuart Astill. Brian Clough ile Nottingham Forest iki şampiyonlar ligi şampiyonluğu, bir lig şampiyonluğu, dört lig kupası ve bolca para kazandılar. Bu başarılarda ve Nottingham Forest'ın son 40 yılda oynamış tek bir maç hariç tüm maçlara kendi gözleriyle tanıklık etmiş bir taraftar Stuart Astill.

Astill, Nottingham Forest'ın 1786 maçını izlemiş. İzlemiş derken kolay gibi gözükebilir ama İngiltere'de ve avrupa arasında arabalara, uçaklara, trenlere harcanan paralar, biletlere sayılan sayısız paralar vardı.

En son 1973'de bir düğünde görevli olması sebebiyle takımının maçını izleyememişti. Ondan sonra henüz bir maç kaçırmamıştı. Ancak geçen gün ayağında zedelenme olana kadar.

Nottingham Forest Brighton ile 2-2 berabere kalırken Astill bu maçı kaçırmıştı. Şu sözleri ile kaçırdığı maçı özetledi:


"O atmosferi kaçıracağım. Biliyorum bu mücadelem elbet birgün biryerde son bulacak. Ama bunun şimdi olmasını beklemiyordum. Maçı radyodan dinlemek çok gereksiz olacak bence."

Nottingham Forest Championship'de playofflar için mücadele verirken, gelecek sezon için Astill, Premier Lig'de takımını yalnız bırakmaktan korkuyor. Ayağındaki ağrı yürümesini ciddi derecede engelliyor.

Ama 40 yılda sadece bir maç kaçıran takımına aşık bu taraftar, 1956'dan beri durmak bilmez desteğini bir yolunu bulup devam ettirecektir.

Futbolun duygusallığını bize hatırlatan, saygıyı sonuna kadar hakeden bir taraftar Stuart Astill.
DEVAMI

Everton Teknik Direktörü David Moyes Güzellerle Birlikte

Yazan: YNWA8 0 yorum

David Moyesi'i Everton'a hayatını vermiş bir teknik direktör olarak tanımlayabiliriz. Yılları Merseyside tarafında geçen David, bu iki güzelle birlikte hayatının birazını paylaşmış. Liverpool'da Echo Arena isimli mekanda büyük bir boks maçı varmış. Orada çekilmiş bu fotoğrafı.

Başarılarının devamını diliyoruz.
DEVAMI

Eboue GsTV Spikerinin Kulağını Rahat Bırakmadı

Yazan: YNWA8 1 Nisan 2013 Pazartesi 0 yorum

Galatasaray futbolcusu Emmanuel Eboue GsTV spikerine canlı yayında zor anlar yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne karşı alınan 2-0'lık zaferden sonra Eboue ile röportaj yapmak isteyen spiker Eboue'den hiç beklenmedik karşılıklar aldı. Eboue kameramanı da rahat bırakmadı tabi.


DEVAMI

Bursaspor Kalecisi Harun Tekin Taraftara "Tekken" Yaptı

Yazan: YNWA8 0 yorum

Bursaspor kalecisi Harun Tekin kendisine saldıran Kasımpaşa taraftarını resmen pişman etti. Video'yu izlerseniz Harun Tekin değil, efsane ateri oyunu Tekken, soyadı ile çağrışım yapabilir.


DEVAMI

Chelsea 1-0 Man United FA Cup Demba Ba'dan Süper Gol!

Yazan: YNWA8 0 yorum

 Demba Ba zor pozisyonda müthiş bir gol atarak takımını FA Cup yarıfinaline taşıdı. Rakip Manchester City.




DEVAMI

Buradaki yazıda Paolo Di Canio'dan da bahsetmiştik daha önce. Di Canio, diğer bir İngiliz takımı olan Swindon Town'ın başındayken gelen bu teklif ile Premier Lig'e zıplamış bulunmakta. Sunderland dün Martin O'Neill'i kovdu. Di Canio'dan daha iyi bir teknik direktör olduğu kesindi. Daha kötüsünü getirmenin yanında siyasi anlamda da olayları karıştıracak bir hamle yaptı Sunderland. Buna rağmen kulüp başkanı Ellis Short bu açıklamalar ile yeni teknik direktörünü korudu;

" Paolo zor dönemimizde, yani kalan maçlarımızda bu heyecanı  yaşamayı çok istediğini söyledi. Kendisinde bu tutku, arzu ve istek var. Kalan yedi maçımıza da teker teker odaklanıp ligde kalmaya çalışacağız ve bence bu, Paolo ile birlikte daha kuvvetli bir ihtimal haline geliyor. "

Di Canio Mussollini'ye olan hayranlığını gizlemeden, heyecanlı bir dille anlatan ateşli bir faşist. Bunu bilenlerden Sunderland yönetim kurulu üyelerinden David Miliband, Di Canio'nun duyurulmasının hemen ardından görevinden istifa etti.

İşlerin Sunderland için hiçte iyi gitmeyeceği kesin gibi gözüküyor.

Önümüzdeki günlerde Di Canio'nun neler yapacağını veya neler söyleyeceğini hep birlikte göreceğiz.


DEVAMI

Liverpool'un kaptanı Aston Villa deplasmanında penaltıdan attığı gol ile takımı adına çok önemli bir üç puan getirdi. Ama bazen sadece gol atmak yetmiyor. Bunu da kaptan çizgiden kafa ile çıkardığı top ile gösterdi. Öyle bildiğimiz direk dibinde duran ve üstüne top gelip de kafa ile uzaklaştırma değil. 32 yaşında Liverpool efsanesi hissetti, uçtu ve kafa ile topu uzaklaştırdı. Böyle bütün bir futbolcu bulmak gerçekten zor. Belki de Gerrard ile en çok kıyaslanan futbolcu olan Lampard'ın bu yönü eksik olduğu için Gerrard her zaman defansif ve ofansif anlamda bir adım önde oldu. Zaten böyle futbolculara bütün futbolcu denir ve örnekleri az bulunur. Büyüksün kaptan!


DEVAMI

Torino 3-5 Napoli Tüm Goller : Cavani Varsa Sorun Yok

Yazan: YNWA8 0 yorum

75. dakikadan sonra gollerin arka arkaya geldiği bir maç düşünün. İşte o maç Torino -  Napoli maçı. Son yirmi dakikada tam altı gol olan bir maç. 65. dakikada oyuna giren Edinson Cavani ile birlikte Napoli takım olarak 2-1'lik yenilgiden 3-5'lik müthiş bir geri dönüşe imza attılar.




DEVAMI

Bayern Munich 9-2 Hamburger SV Munich Takımları Hamburger'i Seviyor

Yazan: YNWA8 31 Mart 2013 Pazar 0 yorum

Hamburg'un tarihindeki ilk 9-2'lik yenilgisi değil bu yenilgi. Yine daha önce bir Munich takımına 9-2'lik bir skor ile boyun eğmişti. 1964 yılında Bundesliga'nın ilk sezonunda 1860 Munich Hamburg'u 9-2'lik bir skor ile yenmiş.

Claudio Pizarro'nun dört gol ile yıldızlaştığı bir maç oldu Bayern Munich - Hamburg maçı.

Juventus ile karşılaşacakları Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk mücadelesi için hazır olduklarını fazlasıyla gösterdiler.

Hamburg iki golünü de kornerden buldu. Juventus, Bayern karşısında gol bulmak istiyorsa korner organizasyonlarına biraz daha fazla zaman ayırsa iyi olabilir.






DEVAMI

West Brom’lu Youssouf Mulumbu Kontrolü Kaybederse

Yazan: YNWA8 0 yorum

West Ham'a 3-1 yenilen West Bromwich 90+4'de oyuncusu Youssouf Mulumbu'nun topu sürerken Gary O’Neil ile ikili mücadelesi sırasında sinirlenip rakibine, sokaklarda top oynayan çocukların arkadaşına sinirlenip yaptığı birşeyi yapıyor.


DEVAMI