Portland Timbers Atticus'un Kanserle Mücadelesine Sahada Cevap Verdi

Yazan: YNWA8 2 Mayıs 2013 Perşembe 0 yorum


Portland Timbers futbolcuları 8 yaşındaki çocuklardan oluşan bir takıma karşı mücadele etti. Maçı 10-9 kaybettiler. Make-A-Wish isimli vakıf tarafından Atticus Lane-Dupre için organize edilen bu maçta duygu dolu anlar yaşandı. Atticus'un 4 gol attığı maçta kazanan taraf onun takımı oldu.

Atticus kanser olduğunu geçen sonbaharda o çok sevdiği oyunu oynarken, acı çektiğini farkederek öğrendi. Zamanında Arsenal formasını giyen Mikael Silvestre gibi futbolcularında yer aldığı organizasyonda Portland Timbers takımı gerçekten bir çocuğu mutlu etmek için elinden geleni yaptılar.

Atticus, Timbers'a karşı oynasa da 3.000'e yakın Timbers taraftarı onun adına şarkılar söyledi, tezahüratlar yaptı ve attığı her gol sonrası kendisini alkışladı.


Silvestre maçtan sonra yaptığı açıklamalar ile olayı zaten özetlemiş " Herkesin bir hayali vardır. Ama bir çocuğun hayalini gerçekleştirebilmek kadar güzel birşey yok. "

Atticus attığı 4 gol ile maçın adamı seçildi. Portland Timbers'a karşı neden oynamak istediğini de şu sözleri ile söyledi.

" Her çocuk ailesi ile ya Disneyland'a gitmek ister ya da onlardan birşey almalarını ister. Ben insanlarla beraber yapabileceğim birşey istedim. Attığım 4 golden en güzeli de Will Johnson'ın bacak arasından attığım goldü. "

Will Johnson, Atticus'un en sevdiği futbolcu. Maçın gollerinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Kansere atacağın gol de Timbers'a karşı attığın ve takımının kazanmasını sağlayan gol gibi olsun Atticus.
DEVAMI


Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde Barcelona 4-0 yenildiği rakibi Bayern Munich karşısında evinde bir mucize aradı ama Bayern 4-0'ın mucize olmadığını Nou Camp'da 0-3 yenerek Barça'yı birkez daha kanıtladı. 2. golü Pique kendi kalesine öyle güzel bıraktı ki. Akıllara Bundesliga'nın resmi logosu geldi.


DEVAMI

Maracana Stadyumu'nun Açılışında Brezilyalı Efsane Ronaldo'dan Show

Yazan: YNWA8 29 Nisan 2013 Pazartesi 0 yorum


Tüm zamanların en iyi golcüleri arasında gösterilen Fenomeno Ronaldo'nun yetenekleri ile ilgili bir yazı burada paylaşmıştım. Ronaldinho ve ondan önceki çoğu futbolcunun yaptığı hareketlerin esin kaynağı kendisidir.

Maracana Stadı'nın dün tekrar açılışında Ronaldo'nun arkadaşları - Bebeto'nun arkadaşlarına karşı bir gösteri maçı yaptılar. Bebeto'yu ayrı bir yazıda inceleyelim. Çünkü kendisinin yaptığı bir gol sevincide günümüze kadar gelmiştir. Bilirsiniz zaten. Bebeği doğduğu zaman yapılan gol sevinci, iki eli yana sallama kucağında bebek varmış gibi. 94 Dünya Kupası'nda yapmıştı bu gol sevincini efsane forvet.

Ronaldo'nun arkadaşları maçı 8-5 kazandılar. Maçın en güzen anlarından biri Ronaldo'nun efsanevi hareketi flip-flap olarak bildiğimiz bu hareket ile rakibini geçip golü bulması.


2014 Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımında keşke kendisini görebilsek. Maçın tüm gollerini aşağıdan izleyebilirsiniz.



DEVAMI


Bir sezonda iki ödülü birden alabilen üçüncü oyuncu oldu Gareth Bale. "PFA Yılın İlk Onbiri" de seçildi. Bale'den önce bunu yapabilen iki kişi 1976/77 yılında Andy Gray, 2006/07 yılında ise Cristiano Ronaldo olduğunu belirtelim. Yılın ilk onbiri ise şu şekilde;

David de Gea (Man Utd)
Pablo Zabaleta (Man City)
Jan Vertonghen (Tottenham)
Rio Ferdinand (Man Utd)
Leighton Baines (Everton)
Michael Carrick (Man Utd)
Juan Mata (Chelsea)
Gareth Bale (Tottenham)
Luis Suarez (Liverpool)
Eden Hazard (Chelsea)
Robin van Persie (Man Utd)
DEVAMI

Franck Ribery Taraftarlar ile Messi'nin Fotoğrafını Çekti

Yazan: YNWA8 28 Nisan 2013 Pazar 0 yorum


Şampiyonlar Ligi yarı finali ilk maçında Allianz Arena'da Bayern Munich Barcelona'yı 4-0 yenmesine rağmen Bayern taraftarı maçtan sonra Messi ile fotoğraf çektirmek için adeta yarışıyordu. Birkaç taraftar Messi ile fotoğraf çektirmek için telefonu kime verdiler dersiniz. Bayern oyuncusu Franck Ribery'e.

- Leo : Franck sana zahmet çeker misin?
- Franck: Çekerim tabi. 4'e kadar sayıyorum.
- Leo : Skoru hatırlatmasan olmaz zaten.
- Franck : Çekiyorum. Aaa... Mesajlara geçti.


DEVAMI


Bugün çoğu Brentford taraftarı kalp krizi geçirmiştir. Brentford son dakikada penaltı kazandı. Penaltıyı atarlarsa League One'dan Championship'e direkt olarak yükseleceklerdi. Marcello Trotta topun başına geldi. Top üst direkten geri döndü.

Dönen top sonrası Doncaster karşı atağa kalktı. Boş kaleye gelen pası James Coppinger ağlara gönderdi ve League One şampiyonu olarak ligi tamamladılar. Npower Championship'e direkt yükselme hakkını kazandılar. Brentford kaçırdığı penaltı ile playoff oynamak zorunda kaldı.

Son düdük çalmadan futbolda sevinmememiz gerektiğini gösteren muhteşem bir maç tarihte yerini aldı.


DEVAMI