Jogabo İle Tanışın "Futbolun Sosyal Medyası"

Yazan: YNWA8 15 Ekim 2013 Salı 0 yorum


Bir zamanlar Joga Bonito vardı. Nike reklamları ile ünlenen, Ronaldinho'nun oynadığı reklamlar. "Güzel Oyna" anlamına gelen Joga Bonito. İşte bunu almışlar kesip biçip jogabo yapmışlar. Peki ne işe yarıyor bu Jogabo?

Düşünün Twitter, Facebook, Foursquare gibi gerekli! olan hesaplarınıza girip, "Futbol oynamak istiyorum ama adam bulamıyorum, gelecek olan var mı?" diye yazıyorsunuz. Olumlu cevaplar geliyor ama siz İstanbul'dasınız, o kişi İzmir'de. Yine oynarsınız futbol ama ya PES oynarsınız ya FIFA. Seçim size kalmış.

İşte tam bu noktada bu kadar uğraşmamanızı sağlayan yeni akıllı telefon uygulamamız Jogabo devreye giriyor. Bulunduğunuz şehirde, futbol oynamak isteyen kişileri çevrenizden bulup, organize edip onlarla buluşmanızı sağlıyor. Tabi sadece bununla kalmıyor uygulama. Oynadığınız maçlar, attığınız gol sayısı gibi istatistikleri de size ait hesapta arkadaşlarınıza ve size gösteriyor.


Jogabo'nun üç kurucusundan biri, bulucusu Jeremy Melul bu uygulamayı kesin bizim gibi zamanında futbol maçı yapmak için adam bulmakta zorluk çeken eski nesili kıskandırmak için yapmış olsa gerek. Gerçekten yeni  nesil çok şanslı. Ama tamamen değil. Bazı konularda.



Şimdilik Indiegogo bu uygulamanın hayata geçmesi için Jeremy ve diğer iki arkadaşına sponsor oldular. Ocak 2014 gibi uygulamanın Iphone ve Android için ilk sürümünün çıkmasını planlıyorlar. Bu uygulamanın çıkmasını istiyorsanız siz de bu yazının paylaşımını yaparak bilgi paylaşımında bulunun. Çünkü eminiz ki ileride bu uygulama çıktığı zaman ilk soru şu olacak: "Neden Türkçe dil desteği yok?" Çünkü bizden destek yok. 

 



DEVAMI


Oliver Stone'un hangi filminden bahsetsek acaba. Saymakla bitmez. Ama bu reklam filmi ile Dünya Kupası'nın gerçekten önemli yanlarını da vurgulamış. İzleyicinin o sakatlık anındaki acıyı hissetmesini ve benzeri duyguları istemiş. Reklamda Kun Aguero, Radamel Falcao ve David Luiz'de oynuyor. Ama en güzeli Falcao'nun müthiş kafa vuruşu. Türkiye'nin Hollanda karşısına çıkmadan önce Fatih Terim'in bu reklamı izletmesini isterdim. Moral motivasyon açısından. Lafı fazla uzatmadan reklam için buyurun.


DEVAMI