Bir Nazi Selamı İle Kariyerini Başlamadan Bitirebilmek

Yazan: YNWA8 17 Mart 2013 Pazar 0 yorum

AEK Athens ortasaha futbolcusu ve aynı zamanda Yunanistan U-19 Milli Takımı kaptanı Giorgos Katidis AEK'ya galibiyeti getiren golü attıktan sonra tribünlere koşup Nazi selamını çaktı. Efsane futbolcu Di Canio'nun da attığı bir golden sonra yaptığı Nazi selamı tepkilere yol açmıştı.

Yunanistan futbol federasyonu şimdi bu arkadaşın yaptığı bu hareketin kararını açıklayacak. Böyle faşist hareketlerin futbolun güzelliğini gölgede bıraktığını düşünürsek, futboldan men edilmesi çok doğru bir karar olur bence.

Birde arkadaş Twitter hesabından "Bu hareketin ne anlama geldiğini bilmiyordum. Sadece yapmak istedim" diye tweet atarak salağa yatmaya çalıştı. Bu hareketin anlamını bilmemek için bayağı bir aptal olmak gerekiyor.


Di Canio'nun Lazio'da oynarken yaptığı Nazi selamı
Di Canio şimdi Swindon Town'ın teknik direktörlüğünü yapmakta ama yanlış hareketlerine yine devam ediyor. Kalecisi siyahi diye maç sırasında yedek kalecisi ile değiştirmesi, kendi oyuncusu siyahi diye ensesinden tutup soyunma odasına götürmesi. Daha bir sürü yanlışlıkları devam edecek.

Di Canio zamanında futboldan men edilse belki de Giorgos Katidis bugün bu hareketi belki de hiç yapmayacaktı veya zamanında üstüne düşülseydi bu hareketin, Giorgos Katidis ne anlama geldiğini bilebilirdi o zaman.

0 yorum:

Yorum Gönder