Salih Uçan'ın Aşırtma Golü İle Asıl Vermek İstediği Mesaj

Yazan: YNWA8 8 Nisan 2013 Pazartesi 0 yorum

Cezasahası içinde... Dirk Kuyt'un verdiği pası alır almaz etrafında biten rakip futbolcular... Vurması lazım ama nasıl... Zeka ve tekniğin, özgüven ile genç yaşta birleştiğini gördüğümüz bir an bu. Ligimizde az gördüğümüz gollerden birtanesi. Golü atan Türk! Evet. Bizden biri. Yıllardır bu tarz golleri ya yabancı liglerde ya da ülkemize gelen yabancı futbolculardan görürdük. O zamanda 'Ya işte bu ligi bu yüzden seviyoruz' veya 'İşte yabancıların kalitesi' derdik. Hiç mi hiç alakası yok!

Genç yetenek Salih Uçan bize bunu Orduspor deplasmanında attığı bu muhteşem gol ile gösterdi. Oyunu okuyuşu, nerede duracağını bilmesi, ileri ve geri yardım etmesi, kaleyi gördüğü zaman net bir gol vuruşu için yapması gerektiğini bilen bir futbolcu Salih. Fenerbahçe ne kadar da iyi bir transfer yaptığını birkez daha gösterdi.

Bu gol bildiğimiz gollerden biri değil. Çok derin anlamlar içeriyor. Herşeyden önce cezasahası dışından çok aşırtma vuruş görmüşüzdür. Bu pozisyonda Salih hem ceza sahası içinde, hemde etrafında futbolcular var. Durum böyle olunca da kaleci hiç beklemediği bir gol yedi. Belki de kaleci bile Salih'i o anda, tecrübesiz, genç, aklı o kadar çalışmaz diye düşünerek rahat hareket ettiği için bu golü yedi. Takip etti ama, maksat topun arkasından takip etme olsun. Bakakalmaktan iyidir dedi.

Müthiş bir gol müthiş. Başka hiçbirşey söylenemez. Elimizden kaçan Türk yetenekleri gördükçe insan üzülüyor. Salih gibi yetenekler Türkiye'de altyapılarımızda ve Türkiye dışındaki diğer ülkelerde fazlasıyla mevcut. Ama yeterli gözlemci ve araştırma ekiplerimiz yok.

Bu golün altyapı sorumlularından yöneticilere kadar hepsine çok güzel şeyler ifade ettiği apaçık ortada. Ama bunu gösterecek olanda yine bizim yeteneklerimiz. Özgüveni olup da bu vuruşu yapıp, gerçek anlamda aradığınız futbolcuları uzakta aramayın mesajı veren bir gol.

Bu golden daha çok anlam çıkar. Milli takım, Dünya Kupası Eleme Grupları'ndaki durumu ile kan ağlarken diğer ülkeler oyuncularımızı kapıyorlar. Başka Salih Uçan'ları Türkiye forması dışında başka milli formalar ile görmek istemiyorsak iyi gözlemlemeye ve kulüplerimizde Aykut Hoca gibi onlara güvenmemiz gerekiyor sadece. Bu yolda doğru ilerleyen bir takım Fenerbahçe...

Aynen devam Fenerbahçe. Tebrikler Salih.

Yıldızın parlamaya devam etsin.


0 yorum:

Yorum Gönder