Real Madrid Jose Mourinho Sayesinde İlk Defa Dünyanın En Değerli Kulübü Oldu

Yazan: YNWA8 18 Nisan 2013 Perşembe 0 yorum


Forbes'in 2004 yılından beri takip ederek "Dünyanın En Değerli Kulüpleri" listesini oluşturduğu bu zamana dek, Manchester United hep en değerli kulüp oluyordu. Ta ki Jose Mourinho Real Madrid'in teknik direktörü olana dek.

Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile ikinci turda karşılaşıp iki maç sonunda rakibini kupa dışına iten Madrid, parasal bakımdan ilk defa dünyanın en değerli kulübü olurken, Manchester United'ı birkez daha geçti.

Real Madrid'in parasal bakımdan yükselişindeki en önemli faktör Special One lakaplı Mourinho'nun yaptığı hamlelerdir.

Forbes'den:

"Bu Manchester United bocaladı anlamına gelmez. Bu sadece Real Madrid'in kolayca büyüdüğü, daha kazançlı olduğu ve Manchester United'a göre daha hızlı büyüdüğü anlamına gelir.

2011-12 sezonunda cirosunu $650 milyon olarak açıklayan Real Madrid, şu anda bu değerin $3.3 milyar olduğunu açıkladı. Dünyadaki herhangi bir spor kulübünden daha değerli. Madrid'in sağladığı faaliyet kârı ( vergiler, amortismanlar, değer kaybı, oyuncu alım-satım, faizlerden önce ) $134 milyon olarak belirlendi. Bu kâr dünyadaki tüm spor kulüpleri arasında en iyi ikincisi olarak duyuruldu. NFL'in Dallas Cowboys'u $227 milyon kâr ile birinci sırada.

Real Madrid $3.3 milyar, Manchester United $3.17 milyar, Barcelona $2.6 milyar kulüp değerleri ile dünyadaki tüm spor kulüpleri arasında ilk üçü oluşturuyorlar. Dördüncü sırada $2.3 milyar değeri ile New York Yankees, beşinci sırada $2.1 milyar değeri ile Dallas Cowboys bulunuyor."

Bu sene Barcelona La Liga'yı kazanırken, Real Madrid para ligini kazanmış diyebiliriz. Belki de Şampiyonlar Ligi'ni de kazanacaklar. Değerlerini daha da arttırıp, müzelerine onuncu Şampiyonlar Ligi Kupası'nı götürecekler. Uzun bir aradan sonra Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu gerçekleşirse bu yine Jose Mourinho sayesinde olacak.





0 yorum:

Yorum Gönder