Balotelli Drogba'dan Sonra TIME "Dünyanın En Etkili 100 İnsanı" Listesinde

Yazan: YNWA8 19 Nisan 2013 Cuma 0 yorum


Milan'ın yıldızı Mario Balotelli, TIME Dergisi'nin her sene belirlediği "Dünyanın En Etkili 100 İnsanı" listesine bu sene seçildi. Daha önce listede Chelsea'nin efsanesi, Galatasaray'ın yeni yıldızı Drogba'da yer almıştı.

Drogba'nın seçilmesinin sebepleri arasında, ülkesi Fildişi Sahilleri'nin tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na katılması, 2006 Dünya Kupası sırasında ülkesinde çıkan iç savaş sonrası ölenler yüzünden hastaneler açması ve savaşın sona ermesi için ülkenin başkanıyla beraber yaptığı konuşma, barış için aracı olmasıydı. En sonunda Drogba'nın da büyük katkıları ile barış sağlanmıştı. Batı Afrika'daki hayranları kendisinin adını taşıyan bir bira bardağı bile çıkartmışlardı. Yani bir bara gittiğinizde Drogba bardağında bira istediğinizde kimse şaşırmıyor Batı Afrika'da. Drogba'nın başardıkları saygı duyulacak cinsten.

Kasım 2012 TIME Dergisi

Liste yayınlandıktan sonra neredeyse herkes, Balotelli'nin bu listede olmasının çok anlamsız olduğunu söylediler. Bir kişi dışında, Sky Sport Italia'dan Mino Raiola:

"Bu benim için hiç sürpriz olmadı. Time Balotelli'de herkesin göremediği şeyi görmüş. O çocukları, kadınları, erkekleri etkileyebiliyor, ikna edebiliyor. Mario, İtalya'yı farklı yollardan etkileyebiliyor. Özellikle de ırkçılığa karşı başlattığı savaşla.

O mükemmel genç bir adam. 16 yaşından beri omuzlarında hissettiği ağır sorumlulukların altından kusursuzca kalkabildiği için seçildi."

Balotelli New York'da 22 Nisan'da kendisinin takdim edileceği bir törene katılacak.

Drogba listede olmayı fazlasıyla haketmişti.

Ya Balotelli?


0 yorum:

Yorum Gönder