Bayern Munich'in Katalanları 4 Gol İle Barça'lamasının Sırrı

Yazan: YNWA8 24 Nisan 2013 Çarşamba 0 yorum


Bayern Munich Allianz Arena'da taraftarına müthiş bir gece yaşatırken, bizlere de olması imkansız bir skoru Şampiyonlar Ligi yarı finalinde, hemde Barcelona gibi bir takım karşısında sundu. Peki bu bildiğimiz Barcelona değil miydi? Aynı Barcelona'ydı. Ama Barcelona'nın eski teknik direktörü Pep Guardiola'nın Barcelona'nın bazı açıklarını Bayern Munich ( bu yaz Pep'in yeni takımı olacak ) ile paylaştığını düşünmekteyim.

OptaJoe'nun maç ile ilgili paylaştığı istatistiklerden başarılı pas oranlarına bakalım.


Bayern'in 174 toplam pas içinde 140 tanesini isabetli olarak kullanmış. İlkyarı da pas oranı yüksek olan Bayern'in ikinci yarı da gördüğünüz gibi uzun boylarının avantajını kullandığı bir maça çevirmişler. Sağ tarafa oynadıkları ikinci yarı pek bir pas trafiği olmamış.


Barcelona'nın her iki kaleye de maç boyunca 318 toplam pas içinde 289 tanesini isabetli olarak kullandığını görebilirsiniz. Neredeyse Bayern'in iki katı bir oran ama Bayern havadan da yerden de hep direk paslar ile oynadı. 8 hava topunun 7 tanesini kazandılar. Barcelona hiç kazanamadı. Bayern'in Barcelona gibi teknik ve hızlı oyunculardan kurulu olmasına bir artı daha koyarsak o da uzun boylu oyuncularının da bulunması diyebiliriz.

Camp Nou'da farklı bir senaryo beklemiyorum. Barça, Milan'a yaptığını bu sefer Bayern'e yapamaz. Çünkü Barça havadan Bayern'i durduramaz. Yerden de zaten sadece Bayern'in sol kanadını durdurabildiler. İstatistikler öyle söylüyor. 13 sol kanat girişiminin 9'unu başarılı ile durdurmuşlar. Ama çok sevdiğim Lahm ve Robben aynı kanat da oynadığı zaman kimse kolay kolay durduramaz. Bunu da bu akşam gördük. ( Robben şahsi oynadığı zaman kendisinden nefret ediyorum, onu söylemeliyim. )

Bu maç hakkında fazla detaya girilmesine gerek yok. Messi, Iniesta, Xavi hepsi oynadılar. Sakatlık, hastalık vb. şeyler Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir konumdayken,  "Uzay futbolu oynayan" bir takım 4 tane golü bir maçta yiyerek bahane bulamaz. Bulurlarsa da Alman panzeri tarafından geldikleri yere, uzaya geri gönderilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder