Balotelli Drogba'dan Sonra TIME "Dünyanın En Etkili 100 İnsanı" Listesinde

Yazan: YNWA8 19 Nisan 2013 Cuma 0 yorum


Milan'ın yıldızı Mario Balotelli, TIME Dergisi'nin her sene belirlediği "Dünyanın En Etkili 100 İnsanı" listesine bu sene seçildi. Daha önce listede Chelsea'nin efsanesi, Galatasaray'ın yeni yıldızı Drogba'da yer almıştı.

Drogba'nın seçilmesinin sebepleri arasında, ülkesi Fildişi Sahilleri'nin tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na katılması, 2006 Dünya Kupası sırasında ülkesinde çıkan iç savaş sonrası ölenler yüzünden hastaneler açması ve savaşın sona ermesi için ülkenin başkanıyla beraber yaptığı konuşma, barış için aracı olmasıydı. En sonunda Drogba'nın da büyük katkıları ile barış sağlanmıştı. Batı Afrika'daki hayranları kendisinin adını taşıyan bir bira bardağı bile çıkartmışlardı. Yani bir bara gittiğinizde Drogba bardağında bira istediğinizde kimse şaşırmıyor Batı Afrika'da. Drogba'nın başardıkları saygı duyulacak cinsten.

Kasım 2012 TIME Dergisi

Liste yayınlandıktan sonra neredeyse herkes, Balotelli'nin bu listede olmasının çok anlamsız olduğunu söylediler. Bir kişi dışında, Sky Sport Italia'dan Mino Raiola:

"Bu benim için hiç sürpriz olmadı. Time Balotelli'de herkesin göremediği şeyi görmüş. O çocukları, kadınları, erkekleri etkileyebiliyor, ikna edebiliyor. Mario, İtalya'yı farklı yollardan etkileyebiliyor. Özellikle de ırkçılığa karşı başlattığı savaşla.

O mükemmel genç bir adam. 16 yaşından beri omuzlarında hissettiği ağır sorumlulukların altından kusursuzca kalkabildiği için seçildi."

Balotelli New York'da 22 Nisan'da kendisinin takdim edileceği bir törene katılacak.

Drogba listede olmayı fazlasıyla haketmişti.

Ya Balotelli?


DEVAMI



PFA (Professional Footballers Association) Premier Lig 2012-13 sezonu "Yılın Oyuncusu" ve "Yılın Genç Oyuncusu" listesini duyurdu.

"Yılın Oyuncusu" Aday Listesi:


  • Gareth Bale
  • Juan Mata
  • Michael Carrick
  • Eden Hazard
  • Luis Suarez
  • Robin van Persie
"Yılın Genç Oyuncusu" Aday Listesi:

  • Gareth Bale
  • Christian Benteke
  • Eden Hazard
  • Danny Welbeck
  • Romelu Lukaku
  • Jack Wilshere
Tottenham'ın parlayan yıldızı Gareth Bale ve Chelsea'nin genç yıldızlarından biri Eden Hazard her iki listede yer alıyor. Bu liste, PFA'nın üyelerinin titizlikle hazırladığı bir liste. 2011-12 sezonunda, Robin Van Persie "Yılın Oyuncusu" ödülüne, Kyle Walker "Yılın Genç Oyuncusu" ödülüne layık görülmüştü. 2010-11 sezonunda da Gareth Bale, "Yılın Genç Oyuncusu" ödülünü kazanmıştı.Birkaç gün içerisinde kazananlar listesi açıklanacak. Asıl merak ettiğim bu listenin bu sene titizlikle hazırlanmasından çok, maçları ve ligi takip edenler tarafından mı hazırlandığı.Çünkü bu listede Swansea City'de bu sezon fırtına gibi esen Michu'nun görmezden gelinmesi apaçık ortada. "Yılın Oyuncusu" listesinde Eden Hazard yerine en azından Michu'nun aday gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Swansea'nin tarihinde ilk defa Lig Kupası'nın kazanılmasında ve ligde bulundukları rahat konum itibariyle Michu'nın ligde attığı 17 gol ile katkısı çok büyük. 
DEVAMI


Adidas, Chelsea resmi websitesinden 2013/14 formasını görmeden sipariş eden taraftarlardan birine büyük bir sürpriz yaptı. Şirkete girdiğinde "Chelsea'nin 10 numarası" olarak kendisini tanıtan futbolcu, taraftarın formasını imzaladıktan sonra kendisiyle dışarıda teke tek kısa bir gösteri de yaptılar.


DEVAMI

Corinthians, Dünyanın En Değerli 20 Takımı İçinde Avrupalı Olmayan Tek Futbol Kulübü

Yazan: YNWA8 18 Nisan 2013 Perşembe 0 yorum

Forbes'in "Dünyanın En Değerli 20 Kulübü" listesinde Real Madrid birinci sırayı alırken, bu listede Avrupa'daki takımlar dışında bir tek $358 milyon değeri ile 16. sırada bulunan Brezilya kulübü, tam adıyla Sport Club Corinthians Paulista bulunuyor.

1910'da kurulan Corinthians, geçen sene Latin Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olarak bilinen Copa Libertadores'i tarihinde ilk defa müzelerine götürdüler. Bu büyük başarıdan sonra 2012 FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı Avrupa'nın en değerli yedinci takımı olan süpergüç Chelsea'yi yenerek müzelerine götürdüler.

Corinthians'ın Forbes'in listesinde bulunan en değerli 20 kulüpten bazı farkları var. Bu 20 kulübün hepsinin başında milyarder olan zengin birer başkanı bulunurken, Corinthians'ın zengin bir başkanı bulunmuyor. Real Madrid'in Fiorentino Perez'i, Manchester United'ın Glazer Ailesi var.

Dünyada 1426 tane milyarder var. ( Listeden ayrı Latin Amerikalı milyarderler için burayı tıklayın ) Bunlardan 60 tanesi dünyadaki bazı futbol kulüplerinin başında yer alıyor. 46 tane Brezilyalı milyarder bulunuyorken, hiçbiri Corinthians ile temasa geçmedi. En azından yasal yollardan temasa geçilmediği kesin.

Yine diğer 20 kulüpten bir fark, Corinthians'ın kendine ait bir stadyumu yok. 2014 Dünya Kupası için Corinthians, $400 milyon değerinde 48,000 kapasiteli bir stadyum inşaa edeceği söyleniyor.

Listeyi oluşturan ilk 10 takımın dünyanın dört bir yanında taraftarları bulunuyor. Corinthians'ın Brezilya dışında çok büyük bir taraftar kitlesi bulunmuyor. Fluminense Futbol Kulübü başkanı Peter Siemsen " Corinthians'ı Brezilya dışında kimse tanımıyor. Ama Ronaldo Afrika'ya, Avustralya'ya, Asya'ya gitse herkes tanır ". Corinthians bunu geliştirmek için büyük çaba sarfediyor. Öncelikle, bu sene Kaliforniya'da bir futbol akademisi açtılar ve Arjantin'de bulunan bir kulüp ile de ortaklığı bulunuyor. Chen Zhi Zhao ( Zizao ) adında bir Çinli futbolcuyu transfer ettiler. Brezilya ligi için alakasız görünebilir ama yapılan hamle aslında çok akıllıca.  Transfer sonrası Zizao Çin Milli Takımı'na da çağırıldı. Üstelik Corinthians'da bir seneden uzun süredir bulunan bir futbolcu ama 5 resmi maçtan daha fazla görev alamadı. Zaten amaç, Çin'deki taraftar sayısını ve futbol ilgisini kendilerine çekmekti ve bunda başarılı da oldular.

2011 yılında kulüp, Brezilya'da bir futbol kulübüne bağlı ilk televizyon kanalı olan Corinthians TV'yi açtılar. Aynı yıl, Rio De Janeiro'da düzenlenen Ultimate Fighting Championship'de Brezilyalı karışık dövüş sanatçısı Anderson Silva'ya sponsor oldular. Bundan hemen sonra Corinthians, Latin Amerika'nın en büyük bankası olarak bilinen Caixa Economica Federal ile yıllık $14 milyon karşılığı formasına reklamını aldı. Diğer ana sponsoru da Nike oldu.

Bunların hepsi takım 2008 yılında ikinci lige düştüğünde başladı diye düşünülüyor. Takımın daha profesyonel olarak hareket etmesi gerektiğini karar verilmiş bu düşüşten sonra. Bir kısımda başkan Andrez Sanchez'in takıma getirdiği Ronaldo, Roberto Carlos gibi yıldızları sayesinde kupaların kazanılmasıyla başlanan zaferler ile bugünlere gelindiği söyleniyor.

Ezeli rakibi Fluminense Futbol Kulübü'nin başkanı Peter Siemsen " Corinthians'ın gücü taraftarlarından geliyor. Corinthians'ın diğer Brezilya kulüplerinden fazla kupası olmayabilir ama, hepsinden daha fazla taraftarı olduğu kesin. " Brezilya'da 35 milyon Corinthians'lı olduğu biliniyor.

Geçen Aralık'da Japonya'da 73,000 kişilik Yokohama Stadyumu'nda 30,000 Brezilyalı taraftar Corinthians'ın Chelsea'yi yendiğini görmek için yerini almış bulunuyordu. 10,000'in üzerinde taraftar ise Sao Paulo Havaalanı'nda takımlarının Chelsea ile FIFA Dünya Kulüpler Kupası Finali'nde karşılaşacağı Japonya'ya uçmasından önce tezahüratlar ile uğurladılar. Resim zaten herşeyi anlatıyor.


Danışmanlık firması olan BDO, 119 ülkede Forbes gibi gerçekleştirdiği finansal araştırmada Corinthians'ın değerinin $500 milyon olduğunu belirtiyor. Eğer bu doğruysa o zaman kendileri 4 basamak daha atlayıp 12. sırada yerlerini almaları gerekiyor. Bunun şu anda pek bir önemi yok. Real Madrid gibi sadece ülke çapında değil, dünya çapında tanınmak için yaptığı hamleler ile Corinthians fazlasıyla övgüyü hakediyor. Taraftarları için fazla bir söze gerek yok. Kendilerini Corinthians İçin Yaşayanlar olarak tanımlıyorlar. Onlarda bu başarıları yaşarken fazlasıyla hakediyorlar.
DEVAMI


Forbes'in 2004 yılından beri takip ederek "Dünyanın En Değerli Kulüpleri" listesini oluşturduğu bu zamana dek, Manchester United hep en değerli kulüp oluyordu. Ta ki Jose Mourinho Real Madrid'in teknik direktörü olana dek.

Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile ikinci turda karşılaşıp iki maç sonunda rakibini kupa dışına iten Madrid, parasal bakımdan ilk defa dünyanın en değerli kulübü olurken, Manchester United'ı birkez daha geçti.

Real Madrid'in parasal bakımdan yükselişindeki en önemli faktör Special One lakaplı Mourinho'nun yaptığı hamlelerdir.

Forbes'den:

"Bu Manchester United bocaladı anlamına gelmez. Bu sadece Real Madrid'in kolayca büyüdüğü, daha kazançlı olduğu ve Manchester United'a göre daha hızlı büyüdüğü anlamına gelir.

2011-12 sezonunda cirosunu $650 milyon olarak açıklayan Real Madrid, şu anda bu değerin $3.3 milyar olduğunu açıkladı. Dünyadaki herhangi bir spor kulübünden daha değerli. Madrid'in sağladığı faaliyet kârı ( vergiler, amortismanlar, değer kaybı, oyuncu alım-satım, faizlerden önce ) $134 milyon olarak belirlendi. Bu kâr dünyadaki tüm spor kulüpleri arasında en iyi ikincisi olarak duyuruldu. NFL'in Dallas Cowboys'u $227 milyon kâr ile birinci sırada.

Real Madrid $3.3 milyar, Manchester United $3.17 milyar, Barcelona $2.6 milyar kulüp değerleri ile dünyadaki tüm spor kulüpleri arasında ilk üçü oluşturuyorlar. Dördüncü sırada $2.3 milyar değeri ile New York Yankees, beşinci sırada $2.1 milyar değeri ile Dallas Cowboys bulunuyor."

Bu sene Barcelona La Liga'yı kazanırken, Real Madrid para ligini kazanmış diyebiliriz. Belki de Şampiyonlar Ligi'ni de kazanacaklar. Değerlerini daha da arttırıp, müzelerine onuncu Şampiyonlar Ligi Kupası'nı götürecekler. Uzun bir aradan sonra Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu gerçekleşirse bu yine Jose Mourinho sayesinde olacak.





DEVAMI

Cristiano Ronaldo'nun Sevgilisi Irina Shayk Messi'nin Formasını Kesmedi

Yazan: YNWA8 17 Nisan 2013 Çarşamba 0 yorum


Sports Illustrated modeli ve Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun sevgilisi Irina Shayk, Yunanistan'da MTV partisinde muhabir tarafından kendisine uzatılan Leo Messi'nin Barcelona formasını makas ile kesmedi.

Irina Shayk çok akıllı bir hamle yaparak muhabiri şaşkına çevirdi. Zaten formayı kesmeye kalksa magazine ve spor haberlerine Ronaldo çok güzel bir malzeme olabilirdi.

Sporun, Messi-Ronaldo rekabetinin başka bir boyuta taşınmasının çirkin görüntülerine Irina izin vermediği için kendisine teşekkür ediyoruz.


DEVAMI

Gelecek sezon, Premier Lig'e, Championship'den yükselecek takımlar arasında ligi lider tamamlayan Cardiff City hak kazandı. Sıkı çalışmanın ve Malezya'lı bir zengin başkana sahip olmanın avantajını da iyi kullandılar.

50 yıl aradan sonra Premier Lig'e yükselen Cardiff City, sahasında Charlton ile 0-0 berabere kalarak bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Taraftarlar resimde de görüldüğü gibi sahayı bayram havasına çevirdiler.
DEVAMI

Palermo Kalecisi Stefano Sorrentino Geri Pas Kuralını Unutunca Olanlar

Yazan: YNWA8 16 Nisan 2013 Salı 0 yorum


Palermo kalecisi Stefano Sorrentino geri pas olayını unutunca ortaya çok enteresan bir görüntü çıktı. Morganella'nın verdiği pası topa atlayarak almak isterken son anda kuralı hatırlayan Sorrentino bir anda topun altından geçmesine izin vermek zorunda kaldı.

Gabbiadini için de sadece topu boş kaleye göndermek kaldı.


DEVAMI


Copley Meydanı'nda, Boston Maratonu'nda bitiş çizgisinde patlatılan iki adet bombanın etkisiyle kutlama yerini kanlı görüntülere bıraktı. İlk belirlemelere göre ölenlerden en küçüğü 8 yaşındaki bir çocuk. 141 kişinin hastanelere acil olarak sevk edildiği ve bu kişilerden 42'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. 42 kişiden 8 tanesinin yine çocuk olduğu söyleniyor.

Yine ilk belirlemelere göre en az 10 kişinin sakat kaldığı belirlendi. Doktorlar bombaların şarapnel parçaları gibi dağıldını belirtti. Başkan Barrack Obama "Bunu yapan kişi veya grup yakalanıp, adaletin hakettiği şekilde en ağırını çekecekler" dedi.

Her zamanki gibi masum çocukların öldüğü, insanların sakat kaldığı bir terrörist saldırısı olarak damga yiyen bu olayın patlama anını izleyebilirsiniz.



DEVAMI

15 Nisan 1989 Hillsborough Faciasının 24. Yıldönümü : Justice For The 96

Yazan: YNWA8 15 Nisan 2013 Pazartesi 0 yorum


24 yıl önce bugün, kadını, erkeği, genç çocukların olduğu 96 Liverpool taraftarının ölümü ile sonuçlanan Hillsborough faciasının yıldönümü. Her sene Liverpool taraftarları tarafından ölen 96 taraftarın saygı ile anılarak, bu olayın unutulmaması sağlanıyor. Bu olay derinlemesine incelenmesi gereken bir olay. Yani çok uzun bir yazı gerekiyor bu olay için. The Sun gazetesinin olay ile ilgili Liverpool taraftarını suçlaması, holigan benzetmesi yapması, polisin çirkin tavırları ve daha fazlası o yıl bu olayın perde arkasında kalanlar.

Bugün Liverpool'u seven taraftarlar olarak tarihinde yer alan bu trajediyi hatırlama günü.

Kulüp ile bütünleşen "You'll Never Walk Alone" tezahüratı bugünde Liverpool taraftarları tarafından İngiltere'de söylendi. ölen 96 taraftarın içerisinde Liverpool'un kaptanı olan Steven Gerrard'ın kuzeni de bulunuyordu.

Yıllardır "Justice For The 96" yani ölen 96 kişi için adalet isteyen Liverpool taraftarları geçen yıl İngiltere Başbakanı David Cameron tarafından gelen özürü kabul etti ama tam anlamıyla bekledikleri adalet gerçekleşmedi.







DEVAMI


FC Lucerne'nin de formasını giyen Alex Frei Lucerne'nin yeni sportif direktörü olmadan önce Basel forması altında futbolculuk kariyerinin son maçına çıktı. Zurich'e karşı attığı frikik golü ile de vedasını yaptı.

Çoğu futbolcu jübilesini özel bir maç ile yaparken Frei, Zurich karşısında lig maçında yaptı. 33 yaşındaki yıldız futbolcu, Zurich karşısında lig maçında attığı frikik golü ile takımının ilk yarıyı yenik tamamladığı maçta, ikinci yarıda durumu 1-1 yaparak, maçı 3-1 kazanmalarında attığı gol ile takımına önemli bir motivasyon sağladı.


Basel kulübünün ve taraftarının alkışlar arasında sahaya davet ettiği ve Frei'nin gözyaşlarını tutamadığı dakikalar da bir o kadar duygusaldı. Bir yıldız daha veda etti sahalara.



DEVAMI

Adanalı Ronaldo'dan Sonra Sivaslı Iniesta

Yazan: YNWA8 0 yorum

Bu aralar bir futbolcu benzerliği patlamasıdır yaşanıyor. Real Madrid'li futbolcu Cristiano Ronaldo'nun Adana versiyonundan sonra şimdide Barcelona'lı futbolcu Andres Iniesta'nın Sivas versiyonu çıktı.


Hazır Ronaldo ve Iniesta'nın bu kadar benzerleri varken herkes aynı şeyi düşünüyordur. Orjinalleri ile yer değiştirip milli takıma kazandıralım gibi iğrenç şakalar tahmininizce.

Benim aklıma gelen ise, marketde çalışan Haydar'ı görünce Hamit Altıntop'un Real Madrid'de oynarken bir Kral Kupası maçında Iniesta'yı bakkala gönderdiği videoyu görünce, acaba bu Iniesta mı diye düşünmüştüm.

DEVAMI

Ronaldinho'nun En İyi Hareketleri Kağıda Çizilip Oynatılırsa

Yazan: YNWA8 14 Nisan 2013 Pazar 0 yorum

Dünyaca ünlü, gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan biri olarak gösterilen Ronaldinho Gaucho'nun kariyeri boyunca yaptığı en güzel hareketler ve en güzel goller defter kağıdının kenarına büyük bir yetenek tarafından çizilmiş. Oynatıldığı zaman ortaya çıkan görüntüler, gerçek videolarını izliyormuş hissini gayet iyi veriyor.

Sabırla yapılması gereken bu iş büyük bir övgüyü ve alkışı Ronaldinho'nun yetenekleri kadar hakediyor.


DEVAMI

İngiltere Tüm Zamanların Başarı Ve Puan Tablosu

Yazan: YNWA8 0 yorum


Tabloya göre İngiltere'de tüm zamanların en başarılı kulübü olarak Manchester United gözüküyor. Sir Alex Ferguson bu başarının mimarı. Bir zamanlar Liverpool ilk sırada yer alırken, ligde aldığı şampiyonluklar ile birinci sıraya yerleşen Manchester United oldu. İlginç olan dördüncü sırada yer alan Preston North End kulübü.

Tabloda Manchester City yer almıyor ama kendileri hemen 11. sırada bulunuyor. Chelsea 24, Tottenham 37. sırada bulunuyor. Tablonun tamamını Statto.com websitesinde bulabilirsiniz.

Preston North End'in 4. sırada olmasının sebebi 1888-89 ve 1889-1890 senelerinde lig şampiyonluğu, 1890-91, 1891-92, 1892-93, 1905-06, 1952-53 ve 1957-58 yıllarında ligi ikinci sırada bitirdikleri için.
DEVAMI