Fenerbahçe 1-0 Benfica Sevinen Yine Sadece Fenerbahçeliler

Yazan: YNWA8 26 Nisan 2013 Cuma 0 yorum


38 maçtır yenilmeyen bir rakibiniz var karşınızda. En son Spartak Moskova'ya Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 2-1 yenilen Benfica, 23 Ekim 2012'den beri ilk defa yenildi. 31 galibiyet, 7 beraberlik. 2013'ün ilk yenilgisi.

Gelin görün ki Fenerbahçe taraftarı dışında bu galibiyete sevinen kimse yok. Bu açıkça ortada. Televizyon kanalları, yorumcular Fenerbahçe'ye hiç şans tanımadılar. Futbol adına hiçbirşey bulamayacağınız, futbol yorumları yapıldığı zannedilen, tartışma programları olarak nitelendirdiğim programlardan birinde Fenerbahçe'nin, Benfica'ya Kadıköy'de yenileceğini söylemişlerdi. Aykut Kocaman gibi çalışıp karşı takımı analiz edip kendisine yardımcı olmak yerine, daha şimdiden yenilgiyi kabullenmişlerdi programı yapanlar.

Ama Aykut Kocaman maçtan sonra Dirk Kuyt'ın yaptığı röportajda belirttiği gibi, maçtan üç gün önce Aykut Kocaman'ın takımı taktik açıdan çok iyi hazırladığını, Benfica'nın tüm bilgilerini futbolcularına verdiğini, tek tek açıklarını söylediğini belirtti. Bunu söyleyen Dirk Kuyt değil de başkası olsa Aykut Kocaman'ı övüyor derlerdi. Ama büyük futbolcu olunca herkes Aykut'u bu sefer zorla da olsa tebrik etmek zorunda kaldı.


Yurtdışındaki ünlü blog sitelerinde Fenerbahçe'nin Benfica ile yaptığı maç ile ilgili bir bilgi kolay kolay bulamazsınız. Şu ana kadar hiçbir maçı hakkında analiz yapılmadığı, gollerinin paylaşılmadığını gördüm. Finale çıkarsa bunu yapmak zorunda kalacaklar.

Yurtdışında ve yurdumuzda maalesef objektif bakamayan insanlar var. Fenerbahçe'ye bir Türk takımı gözüyle bakmayan bu kişiler, kupayı aldığı zaman ne yapacaklar merak ediyorum.

Aykut Kocaman Benfica'yı gerçekten çok iyi analiz etmiş. Gaitan'ın direkten avuta giden topu dışında çok tehlikeli bir pozisyonları yok, bol bol şansları vardı. Fenerbahçe'nin direkten dönen 3 topu girse, belki de Bayern'in Barça'ya, Dortmund'un Real Madrid'e yaptığını Fenerbahçe'de yapmış olacaktı. Barça ve Madrid'i daha ilk maç oynanmadan finalde görenlere Fenerbahçe'de UEFA Avrupa Ligi'nden cevabını verdi. Hem de bu takımı seyircisiz oynatırken, geçen senelerde Avrupa'ya göndermek istemezlerken.


Rövanşta Webo'nun ve Mehmet Topal'ın kart cezalısı olması, Meireless'in sakatlanması Fenerbahçe için büyük bir kayıp gibi gözükebilir. Ama kadroya baktığınızda çok büyük yetenekler yok zaten takımda. Ama birbirlerinin açığını kapatabilen, heryere koşan, elinden gelen bir takım ve ruhu var. Bunu Cristian'ın kaçırdığı penaltı sırasında kendisini ağlamamak için zor tuttuğunu görebilirsiniz. Egemen, soyadı gibi kornerde ileri çıkıp korkusuzca golünü atıp Cristian'ın gözyaşlarına boğulmasına sebep oldu. Kaçırdığı penaltı sonrası tur gitti diye düşündü muhtemelen. Egemen üstündeki yükü aldı. 

Fenerbahçe'yi Öne Geçiren Gol : Egemen Korkmaz
Rövanşı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Basel'i deplasmanda 1-2 yenerek büyük ihtimalle finalde olan Chelsea'nin rakibinin Fenerbahçe olmasını, sadece Fenerbahçe taraftarları değil, hepimiz ülke olarak isteyelim.

DEVAMI

Borussia Dortmund 4-1 Real Madrid : Lew4ndowsk1 Hakkında Bilinmeyenler

Yazan: YNWA8 25 Nisan 2013 Perşembe 0 yorum


Dortmund'un beyni olarak nitelendirilen Mario Götze'nin önümüzdeki sezon Bayern Munich ile kesin anlaştığının duyurulmasının ardından taraftar ikiye bölündü. Hem de Madrid maçı öncesinde. Bazıları Götze'ye "Teşekkürler" pankartı açarken bazıları "Götze Dışarı" pankartı açtılar. Ama biri vardı ki Götze'yi çoktan unutturacak bir performans sundu Madrid karşısında. Hemde gollerin hepsinde adı olan biri. Robert Lewandowski.


  • Lewandowski 1960 yılından beri efsane futbolcu Ferenc Puskas'dan beri Şampiyonlar Ligi'nde yarı-final veya finalinde 4 gol atan ilk futbolcu. Hemde Real Madrid'e. Puskas ayrıca bir Madrid efsanesi belirtelim. 
  • Attığı 4 gol sonrası bu sene Şampiyonlar Ligi'nde 11 gol ile gol krallığında birinci sırada olan Cristiano Ronaldo'nun hemen arkasında ikinci sıraya yerleşti.
  • Polonya'da oynadığı kulüp olan Lech Poznan'dan 2010 yılında ayrılmak isteyip, İngiltere'nin köklü kulüplerinden olan Blackburn Rovers'a transfer olmak istedi. Ama İzlanda'daki volkanik patlama sebebiyle tüm uçuşlar iptal oldu ve transferi gerçekleşemedi. Devreye giren Dortmund, kendisine hemen imzayı attırdı. 
  • 2011/2012 sezonunda Klaas-Jan Huntelaar ve Mario Gomez'in arkasında gol krallığını 22 gol ile üçüncü sırada tamamlamıştı. Bu sezon, 23 gol ile gol krallığında birinci sırada. 
  • Takım arkadaşı Götze'nin Bundesliga şampiyonu Bayern Munich ile anlaşmasının duyurulmasının ardından, kendisinin de Bayern ile anlaştığı söyleniyor. Henüz bir resmi duyuru yapılmamasının sebebi Götze'nin ve Lewandowski'nin aynı anda gidişinin taraftarı küplere bindirmemesi adınadır mutlaka.
  • 2008'de "Yılın Polonyalı Yükseleni" ve 2011'de "Yılın Polonyalı Futbolcusu" ödüllerini kazandı. Real Madrid'de muhtemelen kendisine 2012 "Yılın Polonyalı Kabusu" ödülünü verecektir.
  • 53 kez giydiği Polonya Milli Takımı forması altında Euro 2012'de Yunanistan'a karşı açılış karşılaşmasında turnuvanın ilk golünü kaydetmişti. Maç 1-1 tamamlanmıştı.
  • Babası judo şampiyonu ve Polonya'da ikinci ligde forma giydi. Lewandowski'nin nişanlısı, 2009 Karate Dünya Kupası'nda bronz madalya sahibi.
  • Henüz 24 yaşında.
  • Birasını asla ama asla kimseyle paylaşmaz.


Bu sene büyük kulüplerin transfer listesinde Falcao'dan sonra ikinci sıraya yerleşecek kişi muhtemelen Lewandowski olacaktır. Cristiano Ronaldo durum 1-1 iken, 15 dakika içerisinde Lewandowski'den yedikleri  üç golü düşünürken gerçekten de içi eriyor gibiydi. Rövanşa kadar etkisinden kurtulmasını diliyoruz.

Ne zaman 4-1 oldu?



DEVAMI


İngiltere futbolunun ve Premier Lig'in tek tek, tüm sezonlarının lig sıralamalarını görmek istiyorsanız Alex Harm tarafından çok basit ama güzel şekilde hazırlanmış bu siteyi incelemenizi öneririm. Premier Lig ismini almadan önceki haliylede liglerin sıralaması, bu ismi aldıktan sonraki haliyle de sıralanması çok güzel bir iş olmuş.

Ayrıca merak ettiğiniz takımın üstüne gelip tıklayınca, tüm yıllar üzerinde renkli olarak işaretleniyor.
DEVAMI

Gary Neville Bury'li Futbolcuların Ücretlerinin Ödenmesi İçin Yardımda Bulunacak

Yazan: YNWA8 24 Nisan 2013 Çarşamba 0 yorum


Eski Manchester United'lı futbolcu, şimdi Sky Sports'un yorumcularından Gary Neville, Bury Futbol Kulübü futbolcularının ücretlerinin ödenmesi için yardımda bulunuyor. Birinci ligde bulunan takım finansal olarak iyi bir durumda değil.

Gary Neville'in kulüp ile çok iyi bağlantıları var. Herşeyden önce kendisi Bury doğumlu. Annesi kulüpde sekreter olarak çalışıyor.

Neville, Kulüp ile PFA ( Professional Football Assocation ) üzerinden anlaşarak, ücretlerin ödenmesi konusunda yardımda bulunacak.

PFA şefi Gordon Taylor, Gary'nin yaptığına şaşırmadığını, ailesinin kulüp ile yıllardır beraber çalıştığını, böyle bir davranışın kendisinin karakteristik özelliği olduğunu söyledi.


DEVAMI

Liverpool'un Golcüsü Luis Suarez'e 10 Maçlık Ceza

Yazan: YNWA8 0 yorum

Luis Suarez'in Chelsea karşısında 2-2 biten lig maçında Ivanovic'i ısırması sebebiyle, FA tarafından kendisine 10 maçlık bir ceza verildi. Suarez, Newcastle, Everton ve Fulham maçlarını kaçıracak. Karar 3+7 şeklinde açıklandı. 3 maç kesinlikle oynamayacak.

Liverpool'un karara itiraz süresi var. İtiraz gerekçelerini sunup kararın sadece 3 maç ile sınırlı kalmasını sağlayacaklar.
DEVAMI


Bayern Munich Allianz Arena'da taraftarına müthiş bir gece yaşatırken, bizlere de olması imkansız bir skoru Şampiyonlar Ligi yarı finalinde, hemde Barcelona gibi bir takım karşısında sundu. Peki bu bildiğimiz Barcelona değil miydi? Aynı Barcelona'ydı. Ama Barcelona'nın eski teknik direktörü Pep Guardiola'nın Barcelona'nın bazı açıklarını Bayern Munich ( bu yaz Pep'in yeni takımı olacak ) ile paylaştığını düşünmekteyim.

OptaJoe'nun maç ile ilgili paylaştığı istatistiklerden başarılı pas oranlarına bakalım.


Bayern'in 174 toplam pas içinde 140 tanesini isabetli olarak kullanmış. İlkyarı da pas oranı yüksek olan Bayern'in ikinci yarı da gördüğünüz gibi uzun boylarının avantajını kullandığı bir maça çevirmişler. Sağ tarafa oynadıkları ikinci yarı pek bir pas trafiği olmamış.


Barcelona'nın her iki kaleye de maç boyunca 318 toplam pas içinde 289 tanesini isabetli olarak kullandığını görebilirsiniz. Neredeyse Bayern'in iki katı bir oran ama Bayern havadan da yerden de hep direk paslar ile oynadı. 8 hava topunun 7 tanesini kazandılar. Barcelona hiç kazanamadı. Bayern'in Barcelona gibi teknik ve hızlı oyunculardan kurulu olmasına bir artı daha koyarsak o da uzun boylu oyuncularının da bulunması diyebiliriz.

Camp Nou'da farklı bir senaryo beklemiyorum. Barça, Milan'a yaptığını bu sefer Bayern'e yapamaz. Çünkü Barça havadan Bayern'i durduramaz. Yerden de zaten sadece Bayern'in sol kanadını durdurabildiler. İstatistikler öyle söylüyor. 13 sol kanat girişiminin 9'unu başarılı ile durdurmuşlar. Ama çok sevdiğim Lahm ve Robben aynı kanat da oynadığı zaman kimse kolay kolay durduramaz. Bunu da bu akşam gördük. ( Robben şahsi oynadığı zaman kendisinden nefret ediyorum, onu söylemeliyim. )

Bu maç hakkında fazla detaya girilmesine gerek yok. Messi, Iniesta, Xavi hepsi oynadılar. Sakatlık, hastalık vb. şeyler Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir konumdayken,  "Uzay futbolu oynayan" bir takım 4 tane golü bir maçta yiyerek bahane bulamaz. Bulurlarsa da Alman panzeri tarafından geldikleri yere, uzaya geri gönderilirler.
DEVAMI