Fenerbahçe 1-0 Benfica Sevinen Yine Sadece Fenerbahçeliler

Yazan: YNWA8 26 Nisan 2013 Cuma 0 yorum


38 maçtır yenilmeyen bir rakibiniz var karşınızda. En son Spartak Moskova'ya Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 2-1 yenilen Benfica, 23 Ekim 2012'den beri ilk defa yenildi. 31 galibiyet, 7 beraberlik. 2013'ün ilk yenilgisi.

Gelin görün ki Fenerbahçe taraftarı dışında bu galibiyete sevinen kimse yok. Bu açıkça ortada. Televizyon kanalları, yorumcular Fenerbahçe'ye hiç şans tanımadılar. Futbol adına hiçbirşey bulamayacağınız, futbol yorumları yapıldığı zannedilen, tartışma programları olarak nitelendirdiğim programlardan birinde Fenerbahçe'nin, Benfica'ya Kadıköy'de yenileceğini söylemişlerdi. Aykut Kocaman gibi çalışıp karşı takımı analiz edip kendisine yardımcı olmak yerine, daha şimdiden yenilgiyi kabullenmişlerdi programı yapanlar.

Ama Aykut Kocaman maçtan sonra Dirk Kuyt'ın yaptığı röportajda belirttiği gibi, maçtan üç gün önce Aykut Kocaman'ın takımı taktik açıdan çok iyi hazırladığını, Benfica'nın tüm bilgilerini futbolcularına verdiğini, tek tek açıklarını söylediğini belirtti. Bunu söyleyen Dirk Kuyt değil de başkası olsa Aykut Kocaman'ı övüyor derlerdi. Ama büyük futbolcu olunca herkes Aykut'u bu sefer zorla da olsa tebrik etmek zorunda kaldı.


Yurtdışındaki ünlü blog sitelerinde Fenerbahçe'nin Benfica ile yaptığı maç ile ilgili bir bilgi kolay kolay bulamazsınız. Şu ana kadar hiçbir maçı hakkında analiz yapılmadığı, gollerinin paylaşılmadığını gördüm. Finale çıkarsa bunu yapmak zorunda kalacaklar.

Yurtdışında ve yurdumuzda maalesef objektif bakamayan insanlar var. Fenerbahçe'ye bir Türk takımı gözüyle bakmayan bu kişiler, kupayı aldığı zaman ne yapacaklar merak ediyorum.

Aykut Kocaman Benfica'yı gerçekten çok iyi analiz etmiş. Gaitan'ın direkten avuta giden topu dışında çok tehlikeli bir pozisyonları yok, bol bol şansları vardı. Fenerbahçe'nin direkten dönen 3 topu girse, belki de Bayern'in Barça'ya, Dortmund'un Real Madrid'e yaptığını Fenerbahçe'de yapmış olacaktı. Barça ve Madrid'i daha ilk maç oynanmadan finalde görenlere Fenerbahçe'de UEFA Avrupa Ligi'nden cevabını verdi. Hem de bu takımı seyircisiz oynatırken, geçen senelerde Avrupa'ya göndermek istemezlerken.


Rövanşta Webo'nun ve Mehmet Topal'ın kart cezalısı olması, Meireless'in sakatlanması Fenerbahçe için büyük bir kayıp gibi gözükebilir. Ama kadroya baktığınızda çok büyük yetenekler yok zaten takımda. Ama birbirlerinin açığını kapatabilen, heryere koşan, elinden gelen bir takım ve ruhu var. Bunu Cristian'ın kaçırdığı penaltı sırasında kendisini ağlamamak için zor tuttuğunu görebilirsiniz. Egemen, soyadı gibi kornerde ileri çıkıp korkusuzca golünü atıp Cristian'ın gözyaşlarına boğulmasına sebep oldu. Kaçırdığı penaltı sonrası tur gitti diye düşündü muhtemelen. Egemen üstündeki yükü aldı. 

Fenerbahçe'yi Öne Geçiren Gol : Egemen Korkmaz
Rövanşı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Basel'i deplasmanda 1-2 yenerek büyük ihtimalle finalde olan Chelsea'nin rakibinin Fenerbahçe olmasını, sadece Fenerbahçe taraftarları değil, hepimiz ülke olarak isteyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder